Miiauu! Elokuvissa kissojen valtakausi!

11.01.2012 14:46 - Eeva Rajala

Näin kissarakkaana ihmisenä olen hyvin innoissani siitä, että kohta ensi-iltansa saa kaksi mahtavaa animaatiota.

Toinen on 3D-fiksauksen läpikäynyt 90-luvun huippusuosittu animaatioelokuva Leijonakuningas. Jälleen kerran ihmiset todennäköisesti tunkeutuvat sankoin joukoin elokuviin katsomaan valloittavan Simba-leijonan sekä kaverusten Timonin ja Pumban seikkailuja.

Tämä on myös yksi niistä suurista elokuvista, jonka voi nostaa esille sekä koskettavan tarinansa että aivan mahtavan musiikin kautta. Tarinan ja musiikin vahvuus on siinä, että ne toimivat myös toisistaan erotettuna. Olen itse fiilistellyt elokuvan musiikkia, mutten ainoastaan niitä parhaiten tunnettuja kappaleita, kuten Oscar-palkittu Can You Feel The Love Tonight tai Hakuna Matata. Kannattaa muuten äänestää elokuvan parasta kappaletta, ja voit voittaa leffaliput!

Toinen kissasankari, joka kohta saapuu esiintymään valkokankaalle, on oman elokuvansa saanut, muun muassa Shrekin kanssa aiemmin teatterissa seikkaillut Saapasjalkakissa. Jo kauan ennen kuin Saapasjalkakissa tapasi Shrekin, hänestä tulee suuri sankari. Hänellä on ensimmäisissä seikkailuissaan mukana viekas Kitty Pehmotassu sekä älykäs Tyyris Tyllerö.

Saapasjalkakissan alkuperäisenä äänenä on ah, niin täydellinen rooliin, Antonio Banderas. Mutta varmasti kisulin suomenkielisestä äänestä vastaava Heikki Sankari hoitaa myös homman kotiin. Mikäli Saapasjalkakissa-elokuvan tuotepalkinnot kiinnostavat, kannattaa osallistua ihanaa Suomen coolein katti -kisaan. Lataa kuva omasta pikkutiikeristäsi tai jätä oma äänesi suosikillesi.

Näitä elokuvia kannattaa siis pitää silmällä. Leijonakuningas 3D saa ensi-iltansa 20. tammikuuta ja Saapasjalkakissan ensi-ilta on viikkoa myöhemmin 27. tammikuuta. Teattereissa alkaa kissojen valtakausi!

Kilpailut

Uusimmat