Propagandaksi syytetty sotatarina ja rakastettu animaatio – mitä menet katsomaan elokuviin?

20.01.2012 11:45 - Eeva Rajala

Tänään elokuvateattereissa on tarjolla uutuuselokuvia laidasta laitaan. Suomalaisia todennäköisesti kiinnostaa ainakin Renny Harlinin uusin sekä valkokankaille 3D-muodossa palaava koskettava animaatioelokuva.

Yksi rakastetuimmista animaatioelokuvista Leijonakuningas saapuu nyt teattereiden uusiutuneessa 3D-muodossa. Katsojat saavat jälleen seurata suloisen leijonanpennun Simban seikkailuja ja miten hän etsii kohtaloaan seuraten elämän tietä. Vuonna 1994 ilmestyneen elokuvan tarina toimii edelleen vuosien jälkeen. Elokuvan musiikki palkittiin aikoinaan Oscar-gaalassa:

Viiden päivän sota on Renny Harlinin uusin elokuva, joka käsittelee fiktiivisen tarinan kautta Venäjän ja Georgian vuonna 2008 käytyä lyhyttä sotaa. Amerikkalainen toimittaja ja hänen kameramiehensä jäävät taistelualueelle. Kaksikko pelastaa hyökkäysten alta nuoren opettajattaren, ja vastapalveluksena tulkkina toimimisesta toimittajat lupaavat saattaa naisen jälleen perheensä kanssa yhteen. Paetessaan kolmikko joutuu todistamaan siviiliväestön kylmiä murhia ja täydellistä tuhoa. Pääosissa ovat Rupert Friend, Richard Coyle ja Emmanuelle Chriqui. Elokuvassa nähdään myös Mikko Nousiainen:

Vallan kääntöpuoli kertoo nuoresta idealistisesta kuvernöörin lehdistöpäälliköstä. Kuvernööri kamppailee esivaaleissa demokraattien presidenttiehdokkuudesta. Kampanjan aikana joudutaan törmäyskurssille likaisen politiikan kanssa, ja lehdistöpäällikkö sekaantuu petoksen ja korruption vyyhteen. Elokuvaa tähdittävät George Clooney ja Ryan Gosling:

Rat King -elokuva sijoittuu eteläsuomalaiseen pikkukaupunkiin, missä vietetään kevättä ja abiturientit valmistautuvat viimeisiin kokeisiinsa. 18-vuotias tietokonepeleihin addiktoitunut Juri viettää suurimman osan ajastaan omassa huoneessa pelaten. Tyttöystäväkin jättää Jurin. Juri päättää lopettaa pelaamisen, mutta tapaamisessa erään nettituttunsa kanssa hän huomaa tuttunsa käsivarteen tatuoidun nettiosoitteen. Siitä alkaa uusi, outo peli ja dramaattinen tapahtumaketju. Elokuvassa nähdään muun muassa Max Ovaska, Outi Mäenpää ja Ville Virtanen:

Kilpailut

Uusimmat