Odotetut Oscar-ehdokkaat julki – tuleeko yllätyksiä?

24.01.2012 06:45 - Eeva Rajala

Vuoden odotetuimpien elokuvapalkintojen ehdokkaat julkistetaan tänään.

Yleisesti ajatellaan niin, että Golden Globe -gaalassa menestyneet näyttelijät ja elokuvat saavat ehdokkuuksia ja menestyvät myös Oscar-gaalassa. Täten voidaan jo lähes varmaksi sanoa, että Golden Globe -palkinnon voittanut Meryl Streep on tänä vuonna 17:ttä kertaa ehdolla Oscar-palkinnon saajaksi. Streep on voittanut parhaan näyttelijän palkinnon vain kahdesti ja todennäköisesti ainakin ehdokkuus on tulossa elokuvasta Rautarouva.

Michelle Williamsia on pidetty myös vahvana ennakkosuosikkina ehdokkaaksi samaiseen kategoriaan elokuvasta My Week With Marilyn. Williams oli myös voitokas Golden Globe -gaalassa. Miesten puolella vahvoilla on muun muassa George Clooney, joka palkittiin myös Kultaisella maapallolla.

Elokuvat, jotka olivat reilu viikko sitten vahvoilla Golden Globe -gaalassa, nähdään todennäköisesti myös Oscar-gaalan parhaan elokuvan kategoriassa kisaamassa. Ehdolle päässevät muun muassa mustavalkoinen mykkäelokuva The Artist, George Clooneyn tähdittämä The Descendants sekä edellä mainittu Rautarouva.

Oscar-gaala järjestetään Los Angelesissa reilun kuukauden kuluttua 26. helmikuuta.

Kilpailut

Uusimmat