IL: Renny Harlinin uutuuselokuvasta karmea floppi

25.01.2012 09:15 - Eeva Rajala

Renny Harlinin uutuuselokuva floppasi ensimmäisenä viikonloppunaan. Iltalehden haastatteleman Finnkinon markkinointijohtajan mukaan tulos voi kuitenkin vielä parantua.

Viikonlopun jälkeen Harlinin uuden Viiden päivän sota -elokuvan oli nähnyt vain 770 katsojaa. Yleisömäärä yhtä esitystä kohti on jäänyt todella vaatimattomaksi, sillä elokuvaa esitettävissä kuudessatoista teatterissa on useitakin näytöksiä päivässä.

Iltalehden mukaan eilisillan näytöksiin oli etukäteen varattu vain joitain yksittäisiä lippuja. Fiktiivisen tarinan kautta Venäjän ja Georgian sodasta kertovan elokuvan tiedetään maksaneen noin 15 miljoonaa dollaria ja vaisu aloitus myönnetään myös Finnkinosta.

- Hyvin vaisu startti. Katsojamäärä on kovin pieni varsinkin elokuvan budjettiin verrattuna, Finnkino Oy:n markkinointijohtaja Reijo Jämes kertoo Iltalehdessä.

Jämeksen mukaan Viiden päivän sota -elokuva pysyy ohjelmistossa muutaman viikon. Menestys tuo tuotannolle jatkoaikaa.

- Joidenkin tuotantojen suosio lähtee rakentumaan vasta viiveellä, joten ehkä niin käy Harlininkin työn osalta, Jämes arvelee.

Voicen tekemän elokuva-arvostelun mukaan Harlin onnistuu hyvin esittämään sodankäynnin raakuuden ja siviilien pelon, ja elokuvassa pysytään hyvän maun ja aitouden rajoissa. Tarinankululle annetaan kuitenkin kritiikkiä. Lue koko arvostelu täältä!

Lähde: Iltalehti

Kilpailut

Uusimmat