IL: Renny Harlin syyttää itseään karmeasta flopista

26.01.2012 07:45 - Eeva Rajala

Ohjaaja Renny Harlin harmittelee Iltalehdessä hänen uuden Viiden päivän sota -elokuvansa huonoja katsojalukuja. Miehen mukaan syntipukin etsiminen on turhaa.

Avausviikonloppuna elokuvaa kävi katsomassa Suomessa 770 katsojaa. Renny Harlin tietää, mistä syyllinen kannattaa hakea.

- Ainoa henkilö, jota voidaan syyttää, olen minä itse, mies kertoo Iltalehdelle.

Harlin myöntää, etteivät ihmisten kärsimykset ja sota ole elokuvan aiheina kiehtovia tällaisena aikana, kun maailma on muutenkin täynnä ristiriitoja ja haasteita.

- Kun elokuviin mennään, tahdotaan nauraa tai muuten unohtaa elämän ongelmat pariksi tunniksi, Harlin jatkaa.

Viiden päivän sota -elokuvassa kerrotaan fiktiivisen tarinan kautta Venäjän ja Georgian välisestä sodasta vuonna 2008. Harlinille elokuva ei ole kuitenkaan pelkkä floppi, sillä hänelle tarinan kertominen merkitsi paljon,

- Jos elokuvia luotaisiin vain suuren taloudellisen edun tavoittamiseksi, en haluaisi niitä enää tehdäkään. Tietenkin katsojien palkitseminen hyvillä tarinoilla on tärkeää, mutta aamulla peiliin katsoessa on myös tunnettava, että on tehnyt sen minkä näkee oikeaksi, ohjaaja selventää tuntojaan.

Harlin on vakuuttunut siitä, ettei elokuvan vaisu tulos vaikuta hänen elämäänsä tai bisneksiinsä millään tavalla. Hän muistuttaa, että kaikkiaan 80 prosenttia Hollywoodissa tehdyistä elokuvista ei menesty lippuluukulla. Tuotantoon käytetyt rahat saadaan hiljalleen takaisin muun dvd-myynnin ja kaapelikanavien kautta.

- Elokuvani ovat viimeisen 20 vuoden aikana tuottaneet pelkästään teattereissa pitkälti yli miljardi dollaria, mikä on antanut minulle turvallisen ja pysyvän jalansijan Hollywoodissa.

Lähde: Iltalehti

Kilpailut

Uusimmat