Pirkka-Pekka Petelius pitää Putouksen sketsihahmokisaa julmana

07.02.2012 11:45 - Eeva Rajala

Uudessa Härmä-elokuvassa näyttelevä Pirkka-Pekka Petelius on mielenkiinnolla seurannut Putous-ohjelman sketsihahmokilpailua. Itsekin sketsihahmoja aikoinaa luonut Petelius kertoo Voicelle, että kilpailu voi olla aika raakakin näyttelijöille.

- On se myös aika julmaa näyttelijöitä kohtaan oikeasti. On sellainen olo, että mitenköhän minä kestäisin tuon, jos en pääsisikään, vaikka lataisin tuohon kaikkeni. Mutta leikkimielisyyttähän siinä tarvitaan, Petelius kertoo.

Petelius myöntää välillä miettivänsä, miten näyttelijät ottavat sen, ettei heidän hahmonsa välttämättä olekaan hauska. Hän ei kuitenkaan tuomitse itse kilpailemista.

- Kilpailu on hyvä asia, se nostaa laatua, mutta en tiedä tarvitseeko sitä ihan noin. Sanotaan näin, että kestäisinköhän minä? Pelottaisi varmaan niin paljon olla tuollaisessa mukana, etten pystyisi tekemään yhtään mitään, hauskaa kaikista vähiten, Petelius jatkaa.

Petelius näkee myös Putous-sketsihahmojen ja 80-90-luvulla tehtyjä perinteisten sketsihahmojen välillä suuria eroa. Putouksen hahmot ovat ulkoisesti sketsihahmoja, mutta siihen se sitten jääkin.

- Ulkoisestihan ne ovat ikään kuin hahmoja, jotka voivat olla sketseissä, mutta nehän ovat irrotettu sketseistä. Nehän elävät omaa elämäänsä. Ne ovat hahmoja, jotka kilpailevat toisiaan vastaan, ja kuitenkaan ne eivät kilpaile toisiaan vastaan. En pidä näitä sketsihahmoina, vaan sketsihahmon omaisina kilpailijoina toisiaan vastaan, näyttelijä jatkaa.

Petelius teki aikoinaan runsaasti eri sketsihahmoja muun muassa tv-sarjoissa Velipuolikuu, Hymyhuulet, Pulttibois ja Manitbois. Viime aikoina hän on esiintynyt vakavammissa rooleissa, yksi näistä on tulevassa Härmä-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa 17. helmikuuta.

Kilpailut

Uusimmat