Vanhempien protestit vaikuttivat - Suosikkielokuvan ikärajaa nostettiin

24.02.2012 18:00 - Mikko Räsänen

Voice kertoi pari viikkoa sitten, miten monet vanhemmat ovat kauhistuneet Varasto-elokuvan K7-ikärajasta, sillä elokuvassa kuullaan roisia kielenkäyttöä ja käsitellään myös seksiä. Valituksia on kuultu ja elokuvan ikärajaa nostettiin selvästi ylöspäin.

Varasto-elokuvan uusi ikäraja on K12. Ikärajaa nostettiin sen jälkeen, kun monet vanhemmat olivat kauhistelleet elokuvan sisällön olevan sopimatonta 7-vuotiaille, joille elokuva oli alun perin sallittu. Osa lapsiperheistä oli poistunut elokuvasta kesken näytösten. Lue aiheesta täältä.

Päätöksestä tiedotettiin tänään näin:

Mediakasvatus- ja kuvaohjelmakeskus MEKU päätti ottaa kotimaisen Varasto -elokuvan uudelleen luokiteltavaksi runsaan katsojapalautteen vuoksi.Varasto -elokuvan aikaisempi ikäraja oli sallittu yli 7 -vuotiaille.Vuoden 2012 alusta voimaan tulleen uuden kuvaohjelmalain myötä myös vanhemmilta tullut palaute voi johtaa ikärajan uudelleenarviointiin, kun aiemmin tällainen luokittelun oikaisupyyntö oli mahdollinen vain elokuva-alan edustajille.

Varasto luokiteltiin uusien kriteerien myötä sallituksi yli 12-vuotiaille. Ikärajan perusteena ovat elokuvan sisältämä yksittäinen peitelty seksikohtaus sekä runsaat seksiviitteet. Vanhempia palautteiden mukaan eniten tässä elokuvassa häirinnyt runsas kiroilu ei ole varsinainen ikärajaperuste, mutta tukee päätöstä seksuaalissävytteisten ronskien puheiden osalta.


Suosittelemme

Uusimmat