Miten kauan Big Brother jaksaa kiinnostaa? Asiantuntija vastaa

21.03.2012 15:45 - Eeva Rajala

Tulevan Big Brother -kauden haku on parhaillaan käynnissä. Mutta onko suomalaiset jälleen valmiita uuteen BB-kauteen, ja jaksaako ohjelma enää kiinnostaa?

Mediatutkija Veijo Hietala kertoo Voicen haastattelussa, että Big Brother on tositelevision peruskauraa. Ohjelmassa kiteytyy Hietalan mukaan koko tosi-tv:n idea kaikkein paljaimmillaan ja aidoimmillaan. Sen takia suosiolle ei näytä tulevan loppua.

- Big Brotherissa nimenomaan tavalliset ihmiset saatetaan tilanteeseen, jossa varmasti syntyy suuria tunteita. Tilanne on niin erikoislaatuinen, tiedän sen oltuani itse puolitoista vuorokautta aikoinaan Big Brother -talossa. Se on niin raaka ja rankka kokemus, ettei sellaiseen kukaan tavallinen koskaan joudu. Se on aivan, sanoisiko epäinhimillinen kokemus, Hietala kommentoi.

Big Brotherissa pääsee seuraamaan niin läheltä ja alusta lähtien prosessia, minkä ihmiset käyvät läpi. He ensinnäkin tutustuvat toisiinsa talossa ja tämän jälkeen katsoja saa seurata, miten ihmissuhteita syntyy, kasvaa ja kuolee.

- Poikkeusolot synnyttävät väistämättä näissä ihmisissä sellaisia tunnereaktioita ja kokemuksia, joita ei normaalielämässä pääse syntymään, Hietala pohtii.

Hietala ei näe loppua Big Brotherin suosiolle, koska sama kisaajien läpikäymä prosessi toistuu joka kaudella.

- Ihminen ja ihmisen tunteet kiinnostavat katsojaa aina. Tässä tapauksessa BB on hyvin inhimillinen perusjuttu, joten varmasti tulee kestämään.

Big Brotheriin haetaan tänä vuonna vain netin kautta, ja perinteistä casting-kiertuetta ei järjestetä. BB:n uudelle kaudelle voi hakea Subin nettisivujen kautta.

Kilpailut

Uusimmat