Rasmus-tähdet söivät tietämättään valaan spermaa

10.04.2012 17:45 -

Ensi viikolla uuden levynsä julkaisevan The Rasmuksen muusikot muistelivat Voicen haastattelussa jokusen vuoden takaista, Japanissa koettua ruokakokemusta.

Rumpali Aki ja laulaja Lauri muistelivat naureskellen, kuinka vuonna 2006 Japaniin suuntautuneen visiitin aikana ruokailemassa olleet muusikot olivat maistelleet jotain suomalaiseen makuun yllättävää herkkua.

- Oltiin ravintolassa avoimin mielin ja sanottiin kokille, että "antaa tulla vaan ruokaa, me kyllä syödään". Aluksi tuli pallokalaa ja muuta, niistä selvittiin hyvin. Sen jälkeen tuli jotain outoa, raksuvaa tavaraa. Päätettiin Laurin kanssa, että kysytään vasta syönnin jälkeen, mitä se oikein on. Lopulta kävi ilmi, että se oli valaan spermaa.

Ensi viikolla ilmestyvä bändin omaa nimeä kantava pitkäsoitto syntyi yhtyeen mukaan stressivapaassa ympäristössä. The Rasmus oli albumia tehdessä ilman levytyssopimusta ja muusikoiden mukaan levyn tekoa lähestyttiinkin "paluu juurille" -hengessä.

- Meillä oli selkeä visio, että tehdään kaksi kuukautta joka päivä duunia. Ruvettiin tekemään levyä viime kesänä, mentiin joka aamu treenikämpälle, syötiin aamupalaa, juteltiin niitä näitä ja ruvettiin tekemään musiikkia.

Suosion myötä Rasmusta ympäröivä koneisto on myös muuttunut isommaksi. Laurin mukaan kasvavat puitteet saattavat helposti hämärtää mielikuvaa siitä, mistä bänditoiminnassa pohjimmiltaan oikeastaan onkaan kyse.

- Sehän ei ole tae, että mitä isommaksi homma muuttuu, niin sitä parempaa kamaa tulee. Meillä alkoi esimerkiksi edellisen Black Roses -levyn myötä fokus olemaan aika paljon muualla, kuin pääasioissa, eli biisinteossa, yhdessä olossa ja bändifiliiksessä. Tuntui, että välillä tehtiin enemmän bisnes-puolta kun musaa. Joskus jopa hävettää kutsua itseään muusikoksi, kun julkaisee 10 biisiä neljän vuoden välein.

Kilpailut

Uusimmat