Sofi Oksanen tekee Suomen ennätyksen!

29.05.2012 08:15 - Eeva Rajala

Kirjailija Sofi Oksanen on tekemässä Suomen ennätystä uuden kirjansa kanssa. 

Oksanen julkaisee uuden romaaninsa Kun kyyhkyset katosivat elokuun lopussa. Romaanin ensipainos on Suomen mittakaavassa kaikkien aikojen ennätys, peräti 100 000 kappaletta. Ilta-Sanomien mukaan kirja tuo myyntiennusteiden mukaan komeasti rahaa kustantajalle Like Kustannukselle, mutta myös Oksanen käärii mukavan tilin kirjastaan.

Karkean nyrkkisäännön mukaan kirjailija saa jokaisesta myydystä kirjasta noin kolme euroa. Jos siis ensipainoksen myynti toteutuu, tietää se Oksaselle 300 000 euroa. Liken viestintäpäällikkö Nora Varjama kertoo Ilta-Sanomille, että tavoite näyttää realistiselta.

- Ensipainoksen määrä perustuu ennakkoarvioihin myynnistä ja jo nyt tulleeseen kysyntään. 100 000 on vähimmäismyyntitavoitteemme, Varjama kertoo.

Oksasen uutuus on viittä vaille valmis, ja Varjaman mukaan Oksanen tekee teokseen enää vain pieniä muutoksia. Oksanen viimeistelee kirjaansa parhaillaan ulkomailla.

Uutuusromaani julkaistaan yleisöjulkistusjuhlassa Tallinnassa 30. elokuuta, ja samassa tilaisuudessa on Antti J. Jokisen ohjaaman Puhdistus-elokuvan ensi-ilta. 

- Mahtava fiilis siitä, että ensi-illassa ja julkkareissa on mukana lukijoitani, heitä jotka ovat tehneet kaiken tämän mahdolliseksi, Oksanen kertoo tiedotteessa. 

Lähde: Ilta-Sanomat

Kilpailut

Uusimmat