Onko uusi Batman-elokuva muka näin täydellinen?

17.07.2012 15:45 - Eeva Rajala

Batman-trilogian päätösosa Yön ritarin paluu on saanut ensimmäiset arvionsa.

Ensimmäiset arvostelut lupaavat hyvää, sillä kriitikot hehkuttavat ohjaaja Christopher Nolanin kolmatta Batman-elokuvaa ylenpalttisesti.

Brittiläiset elokuvalehdet Total Film ja Empire antoivat kummatkin odotetulle elokuvalle parhaan mahdollisen arvosanan eli viisi tähteä. Total Film kutsui elokuvaa älykkääksi ja sävähdyttäväksi spektaakkeliksi, kun taas Empiren mukaan Yön ritarin paluu on ennennäkemättömällä mittakaavalla tehty supersankarielokuva.

Yhdysvalloissa The Hollywood Reporterin kriitikko oli myös hyvin positiivisella tuulella:

- Christopher Nolanin Batman-trilogian viimeinen osa saa kilpailija Marvelin luoma universumi näyttämään hölmöltä ja lapselliselta, kriitikko kirjoittaa DC Comicsin lepakkomiehestä.

Variety-lehti tyytyi olemaan neutraalinen positiivinen, kun kritiikko kirjoitti olleensa vaikuttunut ja arvioi maailmanlaajuista menestystä.

Viihdeportaali IGN kertoo, että Yön ritarin paluu on kolmesta uudesta Batman-elokuvasta suurin, tunteikkain ja supersankarillisin. Indiewire-sivusto kertoi hieman haaleammin, että vaikka tarina joissain kohdissa murtuukin, elokuva vakuuttaa silti.

Elokuva näyttää siis olevan tämän kesän hehkutuin elokuva. Viime viikolla uutisoitiin, että yleisö oli taputtanut seisaaltaan Yön ritarin paluu -ennakkonäytöksessä Britanniassa. Elokuva saa Suomessa ensi-iltansa tulevana perjantaina.

Lähde: NME

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat