Vakavasti sairas hurmurinäyttelijä palaa televisioon

22.08.2012 13:15 - Eeva Rajala

Muun muassa Paluu tulevaisuuteen -elokuvissa näytellyt Michael J. Fox tekee paluun televisioon.

Michael J. Fox on viettänyt hiljaiseloa viimeiset 12 vuotta keskittyen omaan säätiöön, joka tutkii Parkinsonin taudin hoitomahdollisuuksia. Fox ei ole tehnyt kuin satunnaisia näyttelijäntöitä. Nyt on vuorossa kuitenkin uusi komediasarja, joka perustuu hänen Parkinsonin tautinsa ympärille.

Sarjassa entinen teini-idoli esittää kolmen lapsen isää, joka kärsii hermoston rappeumataudista. NBC-kanavan mukaan moni voi samaistua täysin Foxin rooliin. NBC hehkuttaa miehen roolisuoritusta sanoen, että näyttelijä painii aivan omassa luokassaan.

Viime vuosina Michael J. Fox on nähty pienissä rooleissa muun muassa sarjoissa Boston Legal ja The Good Wife. Uusi komediasarja on kuitenkin Foxin paluu pitkäaikaiseen näyttelijäntyöhön. Edellinen pitkä työprojekti oli Spin City -sarja, jonka Fox jätti vuonna 2000. Fox sai sarjasta muun muassa Emmy-palkinnon sekä kolme Golden Globe -palkintoa.

Marty McFlyn roolista Paluu tulevaisuuteen -elokuvista muistettava Fox sai Parkinsonin taudin diagnoosin vuonna 1991. Vuonna 2000 hän päätti siirtyä taka-alalle näyttelijäntyöstä, sillä taudin oireet alkoivat pahentua.

Toukokuussa Fox kertoi ABC Newsille, että uusi lääkehoito on auttanut miestä kontrolloimaan Parkinsonin tautiin liittyvää lihasnyintää. Näin näyttelijä saattaa saada uransa jälleen uuteen nousuun, sillä hänen uskotaan saavan näin myös lisää rooleja.

Vielä nimeämätön komediasarja alkaa pyöriä Yhdysvalloissa ensi vuoden syksyllä. Muista sarjan tähdistä ei vielä ole tietoa.

Lähde: BBC

Kilpailut

Uusimmat