IL: Sofi Oksasen uutuusteoksen myynti tyssäsi - onko liian kallis?

20.09.2012 08:15 - Eeva Rajala

Sofi Oksasen uutuusromaania myytiin alussa lujaa, mutta nyt kysyntä on romahtanut, kertoo Iltalehti. Onko syynä kirjan korkea hinta?

Alussa 100 000 kappaleen ennätyspainos Kun kyyhkyset katosivat -kirjasta uhkasi loppua, mutta nyt myyntitahti on hiipunut ja kirjaa on vielä kaupoissa. Elokuun lopussa julkaistua kovakantista teosta myydään 29,95 eurolla, netin kautta hieman halvemmalla. Hinta on kuitenkin monelle liikaa, vaikka kalleimmasta mahdollisesta kirjasta ei ole kyse.

- Kyllä 30 euroa kuulostaa pahalta. Tietysti kirjailijoiden pitää saada oma osuutensa, eivätkä kustantamot tällä hetkellä kovin hyvin Suomessa pärjää, kertoo kirjallisuuden maisteri Hanna Oksanen lehdessä

Oksasen mukaan yksi keino laskea uutuuskirjojen hintaa olisi alentaa arvonlisäveroa, kyse kun kuitenkin on kansan sivistämisestä.

- Onneksi Suomessa on maailman paras kirjastolaitos, ja onneksi melkein minkä vain uutuuden löytää parin kuukauden kuluttua halvemmalla pokkarihyllystä, kirjallisuuden maisteri jatkaa.

Sofi Oksasen uutuuden pokkariversiota saadaan kuitenkin odottaa. Liken viestintäpäällikön Norja Varjaman mukaan teos ilmestyy pokkarina 6 - 18 kuukauden kuluttua kovakantisen version jälkeen. Pääkaupunkiseudun kirjastoissa uutuuden saa lehden mukaan luettavaksi neljä kuukauden odotusajalla.

Lähde: Iltalehti

Kilpailut

Uusimmat