Komediatähdet draamasarjassa - voiko tämä edes onnistua?

09.10.2012 14:45 - Eeva Rajala

Moni asia elämässä vaatii totuttelua. Yksi tällainen asia on komediarooleista tuttujen näyttelijöiden esiintyminen draamasarjassa. Voicen toimittaja Eeva Rajala kertoo oman painavan sanansa Roba-sarjaan. 

Poliisidraama Roba käynnistyi viime viikolla ja moni katsoja purki tuntojaan muun muassa Twitteriin ja Facebookiin. Kun ei oikein osattu katsoa komedianäyttelijöitä draamasarjassa niin, että hahmot olisivat olleet aidon tuntuisia.

Tosin katsojaluvuista käy ilmi, että sarjan aloitusjaksoa kuitenkin seurasi mukava määrä ihmisiä, lähes miljoona. Todennäköisesti katsojaluvut ovat hieman laskeneet viime viikosta, mutta uskon että sarjasta tulee hienoinen menestystarina.

Se on totta, että esimerkiksi Aku Hirviniemen, Ilari Johansson, Mari Perankosken ja Riku Niemisen poliisina oleminen vaatii katsojalta hieman totuttelua, mutta näyttelijäsuoritukset eivät missään määrin ole huonoja, päinvastoin. Huomasin itse toista jaksoa seuratessani, miten hahmoista paljastuu uusia, vakavampia puolia, ja miten on virkistävää nähdä tähdet erilaisissa rooleissa. Eikä draamassa suinkaan ole kyse komedian puutteesta. Ne eivät sulje toisiaan pois.

Kenties vahvinta roolisuoritusta vetää tällä hetkellä Kari "Hissu" Hietalahti, jonka poliisihahmo on menettänyt juuri parinsa, eikä elämä ole muutenkaan täysin ruusuilla tanssimista. Hietalahti hoitaa hommansa täydellisesti. 

Kun katsoja saa riisuttua Putouksen ja stand-upin ja muun komiikan verhot näiden näyttelijöiden yltä, aukeaa aivan uusia maailma, johon kannattaa tutustua. Nämä näyttelijät taitavat myös vakavana pysymisen ja se on pelkästään hyvä juttu. 

Eeva Rajala on Voicen uutistoimittaja.

Kilpailut

Uusimmat