IS: Rankka rooli vei näyttelijän voimat: ”Kävin välillä ulkona itkemässä”

30.10.2012 07:45 - Eeva Rajala

Aina silloin tällöin näyttelijät joutuvat urallaan syventymään rankkoihin, jopa pahalta tuntuviin rooleihin. Ilta-Sanomien mukaan näin kävi näyttelijä Eero Aholle, joka nähdään helmikuussa ensi-iltansa saavassa 8-pallo-elokuvassa. 

Marko Kilven Elävien kirjoihin -rikosromaaniin perustuvassa 8-pallo-elokuvassa kuvataan kirjan lailla rankalla tavalla huumemaailmaa ja poliisin työtä. Tarinassa huumekaupan kuningatar synnyttää vankilassa lapsen ja haluaa vapauduttuaan tavallisen arjen. Eero Aho näyttelee elokuvassa pojan raakalaismaista isää Lallia.

Ilta-Sanomien mukaan ohjaaja Aku Louhimiehellä on elokuvien kuvauksissa intensiivinen tahti, jossa yhtä ja samaa kohtausta kuvataan keskeytyksettä. Tämä on näyttelijälle raskasta, vaikka lopputulos onkin uskottava. Tämän Eero Aho koki kuvauksissa.

- Kun näyttelen neljä tuntia raiskaavani naista, ei se ole omalle psyykelle mitenkään hyväksi. Kävin välillä ulkona itkemässä, Aho myöntää lehdessä.

Kun kuvauspäivä oli ohi, sen raadollisuudesta ei pystynyt irtautumaan, vaikka halusi. 

- Kun aivot saavat kymmenen tuntia pahaa, alkavat ne syöttää sitä itselle. Olin mustissa ajatuksissa jatkuvasti. Nukuin huonosti ja ajattelin ikäviä asioita, hyvää ei löytynyt mistään, Aho muistelee.

Aho on nähnyt 8-pallo-elokuvan lopullisen version ja piti siitä, vaikka elokuvan raakuus järkytti. Aho on pohtinut näyttelijäkollegoidensa kanssa, voisiko rankkoihin rooleihin saada ammattiapua. Hän mainitsee esimerkiksi palomiehet, jotka saavat työnohjausta, kun ovat kantaneet ruumiin talosta ulos.

- Meillä tällaista ei ole, enkä tiedä, turvautuvatko näyttelijät maailmallakaan psykologiseen apuun, Aho tuumii.

Myös trailerin perusteella kyseessä on hyvin rankka elokuva. Ahon lisäksi elokuvassa nähdään Jessica Grabowsky, Mikko Leppilampi ja Pirkka-Pekka Petelius:

Lähde: Ilta-Sanomat

Kilpailut

Uusimmat