Tuleeko Oscar-pysti? Tämä hittielokuva halutaan ehdolle kaikkiin kategorioihin

14.11.2012 10:45 - Eeva Rajala

Elokuvien palkintogaalat ovat päivä päivältä lähempänä ja elokuvastudiot ovat alkaneet lanseerata kampanjoita elokuviensa menestyksen varmistamiseksi.

Erityisesti Warner Bros. kampanjoi Yön ritarin paluu -elokuvan puolesta. Studio on nyt tehnyt listan, millaisiin kategorioihin se toivoo elokuvan pääsevän ehdokkaaksi ensi vuoden alun Oscar-gaalaan.

On yleistä, että suuret elokuvastudiot ehdottavat elokuviaan ehdokkaaksi suureen määrään kategorioita ja niin tekee myös Warner Bros. Studio haluaisi Yön ritarin paluun ehdolle lähes kaikkiin kategorioihin. Christopher Nolan halutaan ehdolle parhaaksi ohjaajaksi, Christian Bale miespääosakategoriaan, Anne Hathaway naispääosakategoriaan ja itse elokuva parhaan elokuvan kategoriaan.

Lisäksi parhaan miessivuosakategoriaan haluaan edes joku elokuvan sivuosamiehistä: Michael Caine, Gary Oldman, Tom Hardy, Joseph Gordon-Levitt tai Morgan Freeman. Collider-elokuvasivustolla kuitenkin uskotaan, että elokuvalla on mahdollisuuksia voittoon lähinnä teknisissä kategorioissa.

Tätä vuotta pidetään kilpailun kannalta erittäin tiukkana elokuvavuotena, eikä sivusto usko kassamagneettielokuvien nousevan voittajasuosikeiksi. Oscar-gaalan ehdokkaat julkistetaan 10. tammikuuta.

Lähde: Collider

Kilpailut

Uusimmat