Imaginaerum-ohjaaja: Eihän tätä ole selväjärkisille tarkoitettu

16.11.2012 10:45 - Eeva Rajala

Ensi viikolla ensi-iltansa saavan Nightwish-elokuva Imaginaerumin ohjaaja ihmettelee osittain elokuvan saamaa arvostelua. 

Ohjaaja Stobe Harju kertoo Voicelle, että elokuvasta on tullut hyvää palautetta faneilta, mutta kriitikoilta vähän huonompaa. Erityisesti ohjaaja piti arvostelusta, missä häntä kuvailtiin elokuvaohjaajana raakileeksi.

- Minähän olen. Tämähän on ensimmäinen elokuvani. Totta kai minä olen raakile elokuvaohjaajana, Harju ihmettelee.

Harju myöntää lukevansa arvosteluja. Hänen mukaansa jokainen ohjaaja, joka sanoo jättävänsä arvostelut lukematta, valehtelee. Ohjaaja muistuttaa, että ihmiset käsittelevät Imaginaerum-elokuvaa eri tavalla.

- Eihän tätä ole edes selväjärkiselle tarkoitettu. Tässä on niin paljon tulkinnanvaraisia juttuja, ja jokainen saa tulkita ne omalla tavallaan. Väittäisin, että 65 - 70 prosenttia tulkinnoista on ihan oikein. Sitä varten tämä on tarkoitettu. Tämä on tehty ihmisille, ei kriitikoille, Harju sanoo.

Imaginaerum-elokuva on musiikkifantasia, eriskummallinen kertomus mielikuvituksen voimasta ja myös siitä, mikä elämässä on loppujen lopuksi tärkeintä. Katso elokuvan traileri alta:

Kilpailut

Uusimmat