Suomalaisnäyttelijällä rankka rooli: Ei voi olla vaikuttamatta ihmiseen

16.02.2013 16:15 - Eeva Rajala

Näyttelijä Eero Aholla on hyvin rankka rooli uudessa kotimaisessa Aku Louhimiehen ohjaamassa 8-pallo-elokuvassa. 

Sen enempään juonesta paljastamatta, Ahon Lalli-rooli osaa uhkailla ja käyttää väkivaltaa melko rajullakin tavalla.

- Hän on päähenkilö Piken ex-poikaystävä, joka tulee vähän sotkemaan kuvioita naisen selviytymisessä vankilasta pääsyn jälkeen. Roolini on tavallaan vastavoimana elokuvassa Piken selviytymistarinaan, Aho kertoo roolistaan Voicelle.

Rankka rooli vaikutti Ahon mielialaan ja tuntemuksiin elokuvan kuvausten aikana. Mies kertoo kuitenkin, että nyt pääkopassa on ihan hyvä olo.

- Tällä hetkellä tuntuu ihan hyvältä. Kyllähän kaikista tuollaisista selvitään. Mutta kun on intensiivisiä kuvauspäiviä, jotka kestävät kymmenen tuntia ja asioita veivataan, niin eihän se voi olla vaikuttamatta keneenkään, Aho kertoo.

Aho painottaa, että roolista pääsee kuvausten jälkeen eroon, koska kyseessähän on vain rooli, eikä oma itse. Elokuvan kuvaukset ovat kuitenkin pitkä aika pitää roolia yllä. Fyysinen ja henkinen väsymys vaikuttavat omaan jaksamiseen.

- Elokuvan kuvaukset ovat niin jumalattoman intensiivistä työskentelyä saman ryhmän kanssa. Kun se loppuu, etkä näe niitä ihmisiä enää, luulen, että se on siinä se raskain juttu. Oletkin yhtäkkiä hyvin yksin asiasi kanssa ja takki tyhjänä, Aho jatkaa.

Onko kyseessä näyttelijän urasi rankin rooli?

- En osaa tuollaisia sanoa, ehkä. Teatterissa olen tietenkin tehnyt tuollaisia, mutta ehkä elokuvien puolella. Tosin ei Aku Louhimiehen edellisen Käsky-elokuvan Emil Hallenbergin rooli ollut ihan kiva ja helppo, Aho muistelee.

Ahon kanssa 8-pallo-elokuvaa tähdittävät muun muassa Jessica Grabowsky, Pirkka-Pekka Petelius ja Mikko Leppilampi. Katso ensi viikolla teattereihin saapuvan elokuvan traileri alta:

Kilpailut

Uusimmat