Oscar-gaala oli pettymys – lupaava alku, pitkäveteinen loppu

25.02.2013 14:15 - Eeva Rajala

Voicen elokuvatoimittaja Eeva Rajala katsoi viime yönä Oscar-gaalan, mutta jäi odottamaan jotain parempaa. 

Oscar-gaalan juontajana toimi tänä vuonna koomikko Seth MacFarlane, joka on tullut muun muassa tunnetuksi roastauksesta. Miehen historian tietäen odotin suurtakin huulenheittoa näyttelijöiden kustannuksella. Sitä kansa myös sai, osumaa ottivat illan aikana muiden muassa Mel Gibson ja Rihanna.

Oscar-gaalan alussa pohdin, etten ole pitkään aikaan nauranut näin hyvällä tuulella gaalaa katsoessa, mutta tunnelma latistui myöhemmin. MacFarlane yritti viljellä huumoria vielä gaalan viimeiselläkin puoliskolla, mutta alkugaalan ilotulitus vaihtui tylsyyteen ja pitkäveteisyyteen katsojan vain odottaessa, koska jaetaan ne himoituimmat palkinnot.

Pieniä valonpilkahduksia nähtiin lavalla, kun William Shatner nähtiin valkokankaalla Star Trek -aluksella, kun Channing Tatum ja Charlize Theron tanssivat ja kun Adele ja Shirley Bassey esittivät omat Bond-hittinsä. Tosin Adelen Skyfall-esiintyminen olisi voinut mennä paremminkin.

Yksi tunnelmaa latistanut asia oli kiitospuheita hillitsemään tuotu Tappajahai-elokuvan tunnusmusiikki. Jos kiitospuhe kesti liian kauan, Tappajahain pahaenteinen musiikki alkoi soida. Joka tilanteeseen se ei sopinut ja pariin otteeseen musiikki keskeytti puheen kiusallisessa tilanteessa. Sen sijaan esimerkiksi illan päänäyttelijäpalkitut sekä ohjaaja olisivat voineet puhua vaikka tunnin, eikä se olisi järjestäjää haitannut. Niin sanottujen mitättömimpien palkintojen voittajat talutettiin tylysti syrjään.

Lopputuloksena tältä vuodelta: tehkää seuraavaksi tiiviimpi show ja jakakaa huumoria tasaisemmin gaalan alusta aina loppuun saakka. Viime vuonna kirjoitin Oscar-gaalasta otsikolla Elokuva-akatemia, pitäkää kriisikokous. Vuosi sitten toivoin enemmän aitoutta, tunteita ja yllätysesiintymisiä. Tällä kertaa läsnä näistä kolmesta oli vain aitous, aito tylsyys.

Oscar-gaalan voittajat löydät täältä!

Kilpailut

Uusimmat