Uskomaton ajatus: Al Pacino oli vaihtaa nimensä menestyäkseen

01.11.2014 23:15 - Eeva Rajala

Al Pacinon nimi on nykyään niin ikoninen, että nimenvaihtosuunnitelma kuulostaa uskomattomalta.

Näyttelijä Al Pacino oli kuitenkin uransa alkuaikoina sitä mieltä, että hän voisi saada vauhtia uralleen vaihtamalla nimensä hieman normaalimpaan. Hän kuuli alalla työskenteleviltä, että etnisen nimen omaavat tähdet yleensä vaihtavat nimensä toiseen. Nimivaihtoehtona hänellä oli Sonny Scott.

- Vanhoina aikoina Amerikassa nimi piti vaihtaa, jos se oli etninen. Oli se sitten juutalainen, italialainen, espanjalainen, aasialainen, mikä vain, ihminen vaihtoi nimensä, Pacino kertoo Loaded-lehdelle.

74-vuotias Pacino ottaa esimerkiksi vuonna 2010 kuolleen Tony Curtisin, jonka oikea nimi oli Bernie Schwartz. Pacino-nimestä puolestaan ajateltiin, että oli outoa, kun sukunimi päättyy vokaaliin.

- Kuka tietää miksi niin ajateltiin, ehkä toisen maailmansodan vuoksi, vai oliko muuttoliike Yhdysvaltoihin niin uutta, Pacino pohtii.

Al Pacino säilytti kuitenkin nimensä, ja yhtenä vaikuttajana siinä toimi hänen näyttelijäopettajansa Lee Strasberg, joka oli niitä harvoja, jotka äänsivät Pacinon nimen oikein.

- Kouluaikana oli aina Al Pakani, Pakouni tai Pakano. Todennäköisesti tiesin kouluaikana hyvin vain oman nimeni, Pacino jatkaa.

Lähde: Contactmusic

Kilpailut

Uusimmat