Helsingissäkin voi pyöräillä – tässä parhaat retkikohteet

13.06.2011 07:46 - Mikko Räsänen

Kotimaisia design-pyöriä valmistava Pelago antoi VoiceMagille vinkkejä siitä, miten Helsingin ihmisvilinästäkin voi päästä ikimuistoisille pyöräretkille.

Moni yhdistää sanaan "Helsinki" vain betoniviidakot ja liikenneruuhkat. Tosiasiassa veden ympäröimästä Helsingistäkin löytyy kauneutta, ja jos vaivautuu hyppäämään pyöränsä selkään, voi Helsingistä käsin tehdä pyöräretkiä upeisiin kohteisiin.

Helsinkiläinen design-pyöriä valmistava Pelago antoi VoiceMagille viisi vinkkiä hyvistä pyöräilykohteista:

1) Kallvik, 15 km Helsingin keskustasta, on hyvä rantakohde lähellä.

2) Nuuksio, 30 km Helsingistä, tarjoaa hyviä teitä maantiepyöräilyyn, mutta hiekkateitä pitkin pääsee vielä pidemmälle. Yhdistä patikointiin ja vietä yö teltassa.

3) Kaitalampi, 30 km Helsingistä, on klassinen uimapaikka, jonka grillikatokset ovat suosittuja kesäisin.

4) Porvoo, noin 50 km Helsingistä on hyvä paikka viikonlopun viettoon. Erityisesti vanha keskusta on hieno, mutta mukulakivillä lienee mukavampi kävellä. Takaisin pääsee myös laivalla M/S Runeberg.

5) Aulanko, reilu 100 km Helsingistä, tarjoaa näkemisen arvoiset maisemat. Jos retkibudjetti antaa myöten, Vanajanlinna on mahtava majapaikka.

Hyviä lähiseutukohteita löytyy myös Nopsa Travelsin kohteista osoitteesta www.nopsatravels.com.

VoiceMag-lehdestä voi lukea miten Pelago päätyi kahden veljen ideasta trendikkääksi kotimaiseksi pyörävalmistajaksi. Tutustu ilmaiseen VoiceMag-lehteen osoitteessa www.voice.fi/voicemag.

Kilpailut

Uusimmat