Keisarinleikkausko helppo tapa synnyttää? Fitness-äiti kertoo rajun totuuden

23.11.2016 09:45 - Senni Loikala

Monet saattavat luulla, että keisarinleikkaus olisi perinteistä alatiesynnytystä helpompi kokemus naiselle. Nettihitiksi nousseessa tekstissä kumotaan yleinen käsitys.

Sen lisäksi, että Sophie Guidolin, 27, on australialainen fitness-harrastaja, ravitsemusasiantuntija ja personal trainer, on hän myös neljän lapsen äiti. Lisäksi Guidolin on someaktiivi, jonka Instagram-tiliä seuraa noin 321 000 henkeä.

Nyt Guidolinin viime viikolla julkaisema Instagram-päivitys leviää netissä. Tekstissä hän ihmettelee lukemaansa artikkelia siitä, että keisarinleikkaus olisi alatiesynnytystä helpompi tapa synnyttää. Lue alta vapaasti suomennettuja otteita Guidolinin kirjoituksesta.

"Suunnattoman pelottava kokemus"

Nyt on kulunut 16 kuukautta siitä, kun upeat kaksostyttöni syntyivät keisarinleikkauksella.

Entä oliko se helppoa? Aivan pötypuhetta. Itse synnytys oli tosin paljon alatiesynnytystä kivuttomampi, mutta vuosi on kulunut keisarinleikkauksesta ja olen vieläkin vasta palautumassa ja minulla on kipuja. Alatiesynnytyksestä palaudutaan noin 3-6 kuukaudessa.

En pysty laittamaan yhtään painoa lantiolleni. Minulla on sisäinen haava ja sen takia tälle alueelle koskeminen tekee kipeää. Kun ajattelen kokemusta, en sanoisi sitä helpoksi, vaan hyvin erilaiseksi.

Ensinnäkin, keisarinleikkaus on suunnattoman pelottava kokemus. Olet kylmässä huoneessa ja selkääsi pistetään puudutus jättimäisellä neulalla. Et tunne jalkojasi lainkaan, lukuun ottamatta vauvan liikettä vatsassa.

Kun kipulääkkeiden vaikutus lopulta hellittää, lantiosi on leikattu, joten istuminen ja käveleminen on vaikeaa.

Guidolin kertoo myös, että hän valitsisi jatkossa alatiensynnytyksen keisarinleikkauksen sijaan.

Katso alta australialaisen fitness-äidin nettihitiksi noussut päivitys. Jos se ei näy, pääset katsomaan päivityksen tästä.

Lue myös: Uudenlainen keisarinleikkaus hämmentää - vauva työntyy itse ulos kohdusta vatsan kautta!

Lue myös: Suomalaisnainen lähti synnyttämään poikavauvaa – koki synnytyssalissa järisyttävän yllätyksen

Kilpailut

Uusimmat