Kuva: Fotolia

Naiset tulistuivat iPhonen ominaisuudesta: Kerää kameralla otetut alastonkuvat samaan kansioon

01.11.2017 17:15 - Senja Rapila

Monet eivät ole olleet tietoisia Applen viime vuonna tekemästä päivityksestä.

Naiset Twitterissä ovat tulistuneet Applen ominaisuuden vuoksi, joka julkistettiin viime vuoden kesäkuussa. Kyseessä on tekoäly, joka osaa etsiä ja tunnistaa puhelimen omasta kuvagalleriasta tietynlaisia kuvia.

Pienimuotoinen kohu alkoi, kun eräs Twitter-käyttäjä julkaisi aluksi huolestuneen julistuksen, missä hän kyseenalaistaa sen, miksi hänen puhelimessaan on "rintaliivit" hakusanan alla oma kansionsa puhelimen omistajan paljastaville ja alastonkuville. 

"Mitä, sinä et valehdellutkaan. MITÄ TÄMÄ ON, miten Apple tietää että otan tällaisia kuvia, herranjumala", eräs Twitter-käyttäjä on kommentoinut pelästyneenä alkuperäisen julkaisun alle.

Tämän kommentin lisäksi moni muukin nainen on pelästynyt ominaisuutta ja kyseenalaistanut sen, miksi Apple haluaa kerätä puhelimen käyttäjän alastonkuvat ja paljastavat kuvat samaan kansioon.

Eräs Twitter-käyttäjä on kuitenkin huomauttanut hysteerisille naisille, että Applen laitteissa on nykyään edellä mainittu tekoäly, jonka avulla pystyy etsimään haluamiaan kuvia puhelimen omasta kuvagalleriasta erilaisten hakusanojen avulla.

Esimerkiksi jos kirjoitat hakukenttään sanan 'kissa', löydät puhelimestasi kaikki kissan näköiset kuvat. Tässä tapauksessa jos kirjoitat hakukenttään sanan 'rintaliivit', löydät kaikki kuvat, mitkä tekoäly luokittelee paljastavaksi materiaaliksi.

Kun uusi ominaisuus julkaistiin viime vuonna, siihen oli asennettu 4432 erilaista hakusanaa, joiden avulla voi löytää haluamiaan kuvia.

Joten kyllä, on totta, että Apple tallentaa otetut alastonkuvat ja muut paljastavat kuvat omiin kansioihinsa. Tämän vuoksi muun muassa Unilad-sivusto varoittaa, että kannattaa miettiä tarkkaan millaisia kuvia ottaa kameralla: ne voivat päätyä jonkun kolmannen osapuolen silmiin.

Lähde: Unilad

Lue myös: Salakavala Apple-huijaus leviää: Miljoonat käyttäjät vaarassa menettää rahansa!

Lue myös: iPhone-käyttäjä: Puhelimessasi on ominaisuus, joka on saattanut jäädä sinultakin huomaamatta

Lue myös: Maailman pornoin kännykkämainos onkin musiikkivideo - katso

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat