Kuva: AOP

Tutkimus: Oluen juominen tekee onnelliseksi!

17.11.2017 19:53 - Mikko Räsänen

Oluesta löydettiin molekyylejä, jotka lisäävät sitä nauttivan onnellisuuden tunnetta.

Baijerilaisessa yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa on todettu asia, minkä olisi voinut kuulla jokaiselta oluen ystävältä ilman kallista tutkimusta: oluen juominen tekee onnelliseksi.

Yliopiston tutkijat keskittyivät tutkimaan erilaisia ravinnossa olevia molekyylejä ja niiden vaikutuksia ihmiseen. He huomasivat, että hordeniini-niminen yhdiste aktivoi aivojen dopamiinireseptoreja samalla tavoin kuin mielihyvähormoni dopamiini. Samalla aine aiheuttaa hyvänolontunnetta. Ja hordeniinia on erityisen paljon ohramaltaissa, joista valmistetaan olutta.

Hordeniini vaikuttaa myös päätöksentekoon ja saattaa selittää sen, miksi niin moni joka "lähtee yhdelle", ei saakaan lopetettua siihen ensimmäiseen olueeseen vaan ottaa vielä toisen ja kolmannen. 

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Saksassa tehdään uraauurtavaa alkoholitutkimusta, sillä aiemmin saksalaiset tutkijat huomasivat, että viinaa juodessa tulee yleensä pahempi krapula kuin pelkkää olutta juomalla. Jostain syystä tuota tutkimusta ei palkittu Nobel-palkinnolla. 

Lähde: Daily Mail

Lue myös: Maistuisiko napanöyhdästä valmistettu olut? Sitä on nyt saatavilla

Lue myös: Ruotsin EU-valitus meni läpi: Suomi joutuu laimentamaan keskioluen!

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat