Kuva: YouTube

Suomalaisesta opettajasta tuli Facebook-julkkis - katso video, joka leviää somessa

02.03.2018 10:37 - Henna Koste

Jan Nyberg hoiti aamunavauksen omalla tyylillään. Oppilaat ovat tulleet heittämään ylävitosia.

Aamunavaukset ovat monessa koulussa säännöllinen perinne. Jokainen muistaa varmasti kouluajoiltaan, että toisinaan puheenvuoroihin ei jaksanut keskittyä. Vantaankosken koululla musiikinopettajana työskentelevä Jan Nyberg otti ilon irti aamunavausvuorostaan ja päätti Kalevalan päivän kunniaksi kertoa kansallistarinan räpin muodossa. Mies on yllättynyt saamastaan palautteesta. 

- Olen saanut yllättävän hyvää palautetta. En ajatellut, että tästä tulisi niin iso juttu. Se lähti leviämään somessa. Yläkoululaisilta tulee harvoin palautetta, mutta nyt on tultu heittämään ylävitosia, Nyberg kertoo Voice.fi:lle. 

Musiikinopettaja kertoo, että räpin kirjoittaminen ja harjoittelu ottivat yhteensä puolitoista tuntia. Aiemmin Nyberg on esittänyt aamunavauksissa omia kappaleitaan mies ja kitara -tyyliin. 

- Tämä idea tuli aika extempore. Kalevala on kirjoitettu runomittaan, joten mietin, miten sen voisi viedä nykyaikaiseen suuntaan. Olen kuunnellut räppiä ja siitä tuli myös kipinä. En ole ihan tyytyväinen suoritukseen, mutta toisaalta ykkösellä purkkiin, niin ihan okei, Nyberg huomauttaa. 

Opettaja toivoo, että olisi nähnyt oppilaidensa ilmeet luokissa aamunavauksen aikana.

- Oppilailta odotetaan heittäytymistä ja luovuutta. Meidän opettajien on hyvä näyttää esimerkkiä, Nyberg toteaa.

Lue myös: Suomalaisopettaja Qatarissa: Meille itsestäänselvää asiaa ei arvosteta muualla

Kilpailut

Uusimmat