Kuva: Shutterstock

Instagram poisti homoparin suutelukuvan, ihmiset raivostuivat: "Oksettavaa toimintaa"

06.07.2018 18:15 - Senja Rapila

Instagram on nyt pahoitellut tapahtunutta ja todennut, ettei kuvassa ole mitään sääntöjen vastaista.

Stella Asia Consonni kuvasi miesparia osana projektiaan, joka esittää moderneja pariskuntia. Vain päivä sen jälkeen kun Consonni oli lisännyt kuvan miesparista Instagram-tililleen, sai hän viestin Instagramilta, missä kerrottiin että kuva on poistettu.

Kuvan poistamisen lisäksi valokuvaaja sai varoituksen siitä, että mikäli hän lisää vielä "Instagramin sääntöjen vastaisia kuvia", hänen käyttäjätunnuksensa voidaan poistaa tai ottaa väliaikaisesti pois käytöstä.

"Haluamme pitää Instagramin turvallisena paikkana jokaiselle", Consonnin viestissä luki Independent-julkaisun mukaan.

- Kun sain tietää että kuva oli poistettu, olin vihainen ja tyrmistynyt. Ajatukseni menivät välittömästi Jordaniin ja Lucaan, jotka poseerasivat kuvaa varten. Voin vain kuvitella miltä heistä tuntuu, Consonni kommentoi tapauksesta järkyttyneenä.

Kuvan poistamisesta nousi kohu ja Instagram palautti sen pian sen jälkeen takaisin näkyviin. Consonnille ilmoitettiin, että kuva oli poistunut virheen vuoksi ja sen yhteydessä oli tullut lyhyt anteeksipyyntö. Kuvan poistamiselle ei annettu suurempia selityksiä.

Instagram kommentoi jälkikäteen, että kuva ei ole sovelluksen sääntöjen vastainen.

"Oikeille, rakastuneille ihmisille ei ole tilaa Instagramissa"

Kuvassa miehensä kanssa poseerannut Jordan Bowen tyrmistyi ymmärrettävästi tapahtuneesta ja julkaisi otetun kuvan myös omalla Instagram-tilillään kovan saatetekstin kera.

"Tämä kuva poistettiin aiemmin ja ilmoitettiin epäsopivaksi. Instagram syöttää meille sateenkaaria ja hashtagejä vaikuttaakseen solidaarisuuttaan, mutta vaikuttaisi siltä, että oikeille, rakastuneille ihmisille ei ole täällä tilaa. Tämä on syrjintää ja loukkaa meidän oikeuksiamme pariskuntana", Jordan kommentoi tiukasti.

Ihmiset ovat raivostuneet sosiaalisessa mediassa tapahtuneesta. Jordanin kuvan alle on sadellut useita kommentteja, missä paheksutaan Instagramin toimintaa.

"Instagram on häpeäpilkku", eräs kommentoi.

"Oksettavaa toimintaa Instagramilta. Olen järkyttynyt tapahtuneesta ja vielä pride-kuukauden aikana, kun täällä on sateenkaari-hashtageja ja muuta!"

"Olen shokissa ja sanaton. Olen niin pettynyt."

Lähde: Independent

Lue myös: Miltä näyttää täydellisen kypsä banaani? Instagram-kuva sai aikaan hurjan väittelyn

Lue myös: Uusi poseeraustrendi villitsee Instagramissa - monet myös suuttuneet

Kilpailut

Uusimmat