Kuva: AOP

Kertalipun hinta nousee keskimäärin 60 senttiä - VR korottaa lähijunaliikenteen lippuhintoja

28.05.2024 10:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Hintojen korotus astuu voimaan maanantaina 3. kesäkuuta.

VR kertoo nostavansa lähijunalippujen hintoja. Korotus koskee linjojen D, G, H, M, O, R, T ja Z kerta-, sarja- ja kausilippujen hintoja. Tiedotteen mukaan korotus astuu voimaan maanantaina 3. kesäkuuta. Syynä on tuotantokustannusten nousu.

 – Esimerkiksi junien käyttämän sähkön hinta on noussut vuodesta 2019 noin 30 prosenttia. Kausilippujen hintoja ei ole lähiliikenteessä korotettu vuoden 2015 jälkeen. Tavoitteemme on edelleen kasvattaa lähiliikenteen matkustajamäärää ja pitää hinnanmuutokset maltillisina. Lähijunan valitseminen on aina ilmastoteko ja jatkossakin nopea, täsmällinen ja yksityisautoiluun verrattuna edullinen tapa liikkua, sanoo VR:n lähiliikennejohtaja Anu Punola.

Hinta nousee aikuisten kertalipulla keskimäärin 60 senttiä. Hinnat ovat kuitenkin erilaisia eri reiteillä. Hintaan ei kuitenkaan vaikuta se, milloin lipun ostaa tai mihin aikaan matkustaa. 

Hintojen nousu ei koske kahta merkittävintä reittiä. Hyvinkää–Helsinki ja Järvenpää–Helsinki väleillä lippuhinnat pysyvät ennallaan. Myös opiskelija-, eläkeläis- ja muut alennukset säilyvät samanlaisina.

Lue myös: VR:n kaukojuniin tulossa merkittävä parannus

Lähde: VR

Kilpailut

Uusimmat