Miten kestät sukuasi joulun yli? Viisi vinkkiä

23.12.2012 10:15 - Eeva Rajala

Moni stressaa jo valmiiksi siitä, että jouluaattona syttyy ainakin jonkinlainen riita sukulaisten kesken. Rauhoittamalla mielesi ja lukemalla uutistoimituksen viisi vinkkiä pääset helpommalla. 

1) Aina kun alkaa kiristää, muista se, miten harvoin yhteistä aikaa todella on. Yritä muistaa, että aikaa on vähän yhteisen joulun viettoon. Yritä keskittyä positiivisiin asioihin, ja vältä pilaamasta joulua muilta.

2) Muista, että saat valita itse oman jouluseurasi. Jos jotkut sukulaiset saavat sinut aina pahalle tuulelle, niiden kanssa ei tarvitse viettää joulua. Joulun viettokin on yleensä täysin vapaaehtoista.

3) Älä yksinkertaisesti vietä joulua. Moni rakastaa edelleen ystäviään, perhettään ja sukulaisiaan, mutta ei osaa mahtua niin sanottuun joulumuottiin. Vietä sukusi kanssa aikaa vaikka stressivapaampana ajankohtana.

4) Vältä riitatilanteita. Riitely jouluisin näyttää olevan monessa perheessä perinne. Esimerkiksi kuusenkoristelusta tai kokkailusta voi tulla riitaa. Älä siis mene mukaan koristelupuuhiin, jos tiedät, että siskosi suuttuu jostain koristelutavastasi.

5) Ajattele, että se on kohta ohi. Tuudittaudu tähän ajatukseen, niin kestät sukusi mukisematta.

Kilpailut

Uusimmat