Äkkiä kauppaan! Tämä pääsiäisherkku saattaa loppua kesken tänä vuonna

27.03.2013 14:45 - Katariina Näreaho

Fazerin Mignon-tuotannossa käyneen virheen vuoksi osa munista on vedetty pois markkinoilta. Tämän vuoksi pääsiäisen suosikkiherkku on vaarassa loppua kesken kaupoista.

Fazer tiedotti helmikuussa vetävänsä useita myyntieriä Mignon-munia pois markkinoilta. Tuotannossa sattuneen virheen vuoksi osa munista sisältää pieniä määriä maitoproteiinia, vaikka tuotteen pitäisi olla täysin laktoositon.

- Se oli aika suuri erä, joka vedettiin takaisin, mutta suurin osa on ehditty tarroittaa ja palauttaa myyntiin. Vuosittain myydään noin 1,5 miljoonaa Mignon-munaa, mutta sanoisin, että tänä vuonna myynnissä on parisataatuhatta munaa vähemmän, Fazer Brandsin toimitusjohtaja Tom Lindblad kertoo Voicelle.

Mignon-munien tuotantoprosessi poikkeaa suuresti muista, sillä kaikki munat tehdään käsin. Lisäksi yhden vuoden tuotanto tehdään kerralla marraskuun ja tammikuun välillä. Fazer tilaa tietyn määrän tyhjiä munankuoria kerralla, joten helmikuun poisvedettyjä Mignoneita ei ole ehditty korvaamaan uusilla. Siksi pääsiäisherkun riittävyys on vaakalaudalla tänä vuonna.

- Kyllä ne varmasti joissakin myymälöissä tulee loppumaan kesken. Tarroitus ja munien palauttaminen kauppoihin on vienyt sen verran aikaa. Lisäksi emme ole varmoja, ovatko kaikki liikkeet saaneet saman määrän munia, kuin ennen niiden poisvetämistä tilasivat.

Se on kuitenkin Lindbladin mukaan varmaa, että valtaosa tämän vuoden mignoneista löytyy tänäkin vuonna kauppojen hyllyiltä.

Laktoosi-intolerantikkojen ja maitoallergisten on otettava tänä vuonna huomioon se, että osa maitoproteiinia sisältävistä munista ei ole tarroitettu. Varotoimenpiteenä Fazer pyytääkin heitä välttämään munien syöntiä.

Kilpailut

Uusimmat