Parrakkaat miehet ovat seksikkäimpiä ja parhaita isiä

07.05.2013 15:48 -

Brittitutkimuksen mukaan siloposkiset miehet eivät vetoa naisiin karvaisten kavereiden tapaan. 

Tuoreen tutkimuksen mukaan naiset pitävät parrakkaita miehiä viehättävämpinä kuin siloposkisia miehiä. New South Wales -yliopiston tutkimuksen mukaan parrakkaat miehet nähdään miehekkäämpinä, terveempinä ja parempina isinä.

Evolution and Human Behavior:ssa julkaistu tutkimus paljastaa sen, että naiset pitävät eniten tuuheasta sängestä, mutta eivät niinkään paksusta kokoparrasta, lyhyestä sängestä tai karvattomista kasvoista.

Miehet sen sijaan näkevät kokoparran ja runsaan sängen viehättävimpinä, mutta siloposket ja lyhyen sängen vähiten miellyttävänä.

Sekä naiset että miehet kokevat parrakkaan miehen todennäköisimmin terveenä ja lisääntymisenkyvykkäänä. Maskuliinisuus kasvaa tutkittavien silmissä sitä mukaa, mitä enemmän miehellä on karvoja kasvoillaan.

Tutkimuksen johtopäätösten mukaan miehet, joilla on runsas sänki tai parta nähdään yhteiskunnassa erittäin vetovoimaisina. Lisäksi miehet, joilla on runsas kokoparta koetaan erityisesti hyviksi isävaihtoehdoiksi, jotka voisivat pitää huolta jälkikasvustaan.

Parrakkailla miehillä tuntuu menevän hyvin. Aikaisemmin kerroimme, miksi parrakkaat miehet ovat terveempiä kuin muut miehet. 

Lähde: ScienceDirect

Kilpailut

Uusimmat