Tee vuodesta parempi ja säilö hyvät hetket - katso ohjeet Onnellisuuspurkin tekoon

04.01.2014 11:15 - Heli Thoren

Onnellisuuspurkkiin kirjoitetaan vuoden kuluessa pieniä lappuja, joihin kirjataan elämän hyviä hetkiä. Nyt vuoden alussa on oikea aika aloittaa uusi rutiini.

Sosiaalisessa mediassa kiertää Onnellisuuspurkki "Happiness Jar" -niminen hanke. Hankkeessa ihmisiä kehotetaan valitsemaan suuri purkki tai kulho, johon ryhdytään keräämään onnellisia sattumuksia ja ajatuksia arjesta. Yksinkertaisuudessaan toimitaan näin:

Aina kun tapahtuu jotain pieniä tai suuria onnellisia ja hyviä sattumuksia, kirjoitetaan asia paperilapulle ja kätketään se purkkiin. Olisi hyvä pyrkiä kirjoittamaan edes yksi asia viikossa - toisinaan asioita voi tulla useita päivittäin.

Tarkoituksena ei ole odottaa lottovoittoa ja kirjoittaa vasta sitten, vaan kirjoittaa esimerkiksi ihanasta päiväsaunahetkestä, hauskasta ravintolaillasta ystävien kanssa, taivaallisesta jäätelöannoksesta tai suloisesta hymystä kahvilan kassalla. Aina kun kirjoitamme sattumuksen, keskitymme samalla hyviin asioihin elämässämme. Lappuja on myös ihana vuoden lopuksi lukea ja huomata, miten paljon hyvää onkaan vuoden aikana tapahtunut.

Ilmiö on lähtenyt leviämään sosiaalisessa mediassa. Tavasta innostuneet ovat myös perustaneet ryhmiä, jonka kesken he yhdessä kerääntyvät lukemaan onnellisia sattumuksia vuoden varrelta ääneen toisilleen.

Kilpailut

Uusimmat