Makeanhimo kuriin: Kerrankin hyvä syy syödä vähemmän kakkuja

13.06.2014 19:15 - Minna Talstila

Tutkijoiden mukaan pienemmistä annoksista voi saada enemmän tyydytystä.

Joudutko juhlissa aina kiusaukseen, kun sinun tekisi mieli ahmia itseesi jättimääriä kakkuja? Joudutko aina taistelemaan itsesi kanssa, kun kävelet kadulla konditorioiden ohi?

Saatat saada itsesi kuriin luettuasi uuden tutkimuksen tuloksista. Sen mukaan pienimmistä annoksista saa enemmän mielihyvää kuin suurista. Ensimmäinen annos nimittäin maistuu paljon paremmalta kuin sitä seuraavat annokset. 

Tutkijoiden mukaan muistimme säilyttää ruoan maun elävästi, varsinkin silloin kun se on ollut joko erityisen hyvä tai huono. Muisti vaikuttaakin siihen, milloin haluamme syödä uudelleen. 

Tutkimukseen osallistui 134 koehenkilöä, joita pyydettiin maistelemaan erilaisia keksejä. Heidän piti kertoa, kuinka paljon nauttivat niiden syömisestä. Tulokset paljastivat, että ne jotka söivät 15 keksiä pitivät makunautintoa lopussa heikempänä kuin ne, jotka söivät vain 3 keksiä. 

Toinen tutkimus kuitenkin osoitti, että ne jotka nauttivat annoksistaan enemmän, halusivat syödä nopeammin lisää. Pidemmän päälle pienestä annoksesta ei siis välttämättä ole kovin suurta hyötyä. 

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat