Pulloposti matkusti 22 vuotta - päätyi Ruotsista Panamaan

08.12.2014 14:15 - Reija Saarinen

Panamasta löytyi 22 vuotta sitten postitettu pulloposti.

Vuonna 1992 sisarukset Erik ja Lina Runestam lähettivät ystävänsä Christoffer Hogstromin kanssa matkaan pullopostin, joka matkasi kaiken kaikkiaan 22 vuotta päätyen lopulta Ruotsista Panamaan. Sen löysi marraskuussa Leonard Pearson, joka käytti Google Translatea selvittääkseen viestin sisällön. Tämän jälkeen hän kirjoitti vielä kirjeen postin lähettäjille.

- En muista tapahtumaa kovinkaan hyvin, sillä täytin kuusi tuona kesänä. Halusimme tehdä siitä kuitenkin tavallaan vanhanaikaisen, joten poltimme kirjeen reunat ja kirjoitimme siihen, että olemme loukussa autiolla saarella ja tarvitsemme apua, Erik kertoo.

Erik muistaa olleensa kirjeestä todella innoissaan.

- Muistan, että isä ohjeisti meitä odottamaan, kunnes tuuli kääntyy kohti merta, jolloin pullo voi kulkeutua Englantiin saakka.

Erikin ja lapsuudenystävä Christofferin yhteydenpito on ollut viime vuodet hyvin vähäistä. Siksi Erik olikin suunnattoman iloinen saadessaan kuvan Christofferilta. Kuva oli otettu kirjeestä, jonka Panamalla asuva Leonard oli kääntäjän avulla kirjoittanut.

Suomensimme kirjee vapaasti alle:

"Buenos Dias. Löysin tämän pullopostin Playa del Dragosista. Käytin Google Translatea saadakseni selville sen, mitä kirjeessä sanottiin. Uskon, että se on ruotsia? Toivon, että osoite on oikein ja tämä kirje tavoittaa postin lähettäneet lapset".

Lähde: BBC

Kilpailut

Uusimmat