Kuva: Facebook / Fotolia

Äiti huomasi puhuvansa rumasti lapselleen - arkinen positiivisuusharjoitus ratkaisi ongelman

31.05.2017 16:45 - Senni Loikala

Eräs väsynyt perheenäiti itki päivittäin lapsensa haastavan käytöksen takia. Nyt äiti suosittelee vastaavassa tilanteessa oleville helppoa harjoitetta, joka toi hänelle avun.

Perheenäiti Shauna Harvey kokeili helppoa positiivisuusharjoitetta, jonka avulla hän jaksoi paremmin lapsiperheen haasteet. Harvey suosittelee harjoitetta hitiksi nousseessa Facebook-päivityksessään kaikille, jotka menettävät usein hermonsa lapsensa kanssa.

Harvey tunsi voimiensa olleen vähissä erityisesti toisen lapsensa kanssa. ”Hakkasin päätäni seinään joka päivä, koska en pystynyt ymmärtämään, miksi 4-vuotiaani on epäkunnioittava eikä kuuntele. Olin siinä pisteessä, että itkin joka päivä”, äiti kertoo päivityksessä.

Harvey kokeili päivän ajan netissä levinnyttä positiivisuusharjoitetta ja on niin vakuuttunut sen toimivuudesta, että aikoo ottaa siitä päivittäisen tavan. ”Olen toiveikas, että tämä tulee parantamaan kommunikaatiotamme ja suhdettamme”, hän kirjoittaa.

Näin positiivisuusharjoite etenee

Laitoin viisi hiuslenkkiä ranteeseeni heti herättyäni ja pidin niitä tähän hetkeen asti, kun sain lapseni nukutettua.

Jokainen hiuslenkki edustaa yhtä kertaa, kun menetät hermosi tai sanot jotakin rumaa lapsellesi. Aina, kun niin tapahtuu, siirrät yhden hiuslenkeistä toiseen ranteeseesi.

Jotta saat luvan siirtää hiuslenkin takaisin, täytyy sinun tehdä viisi ystävällistä tai positiivista asiaa lapsesi eteen (esimerkiksi tanssia, laulaa tai lukea yhdessä hänen kanssaan.)"

Positiivisuusharjoite perustuu uskomukseen siitä, että yhtä ikävää reaktiota tai tekoa kohden tarvitaan viisi positiivista reaktiota tai tekoa, jotta suhde pysyisi hyvänä.

Harvey kertoo olevansa iloinen siitä, että päivän päätteeksi kaikki hiuslenkit olivat samassa ranteessa. Hän oli onnistunut lisäämään rutkasti positiivisuutta haastavaan arkeen.

Jos huomaat olevasi se ”vihainen äiti”, kokeile tätä”, Harvey suosittelee.

Katso alta Shauna Harveyn hitiksi noussut päivitys.

Jos Facebook-upotus ei näy, pääset katsomaan sen tästä.

Säilö hyvät hetket konkreettisiksi muistoiksi! Katso ohjeet "onnellisuuspurkin" tekoon tästä.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat