Kuva: Shutterstock

Haluaisitko pilkkoa sipulin ilman kyyneleitä? Ota haltuun kaksi kikkaa, joiden avulla onnistut

04.03.2023 17:15 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

Maa- ja kotitalousnaiset ovat jakaneet omat vinkkinsä kotikokkien avuksi.

Sipuli tunnetusti itkettää ja laittaa kotikokin nenän vuotamaan. Kun sipulin rakenne rikkoontuu, käynnistyy kemiallinen reaktio ja kyyneleitä muodostavia rikkiyhdisteitä vapautuu. Omia kyyneleitään on kuitenkin mahdollista säästää, jos osaa kiinnittää muutamaan yksinkertaiseen seikkaan huomiota. Maa- ja kotitalousnaiset ovat jakaneet vinkkinsä onnistuneeseen sipulin käsittelyyn, jotta sinäkin voit leikata sipulin ilman itkua. 

1. Kiinnitä huomiota veitseesi 

Tartu terävimpään keittiöveitseesi ja pilko sipulit sillä. Terävä veitsi rikkoo sipulin solukkoa vähiten ja näin ollen isoimmilta kyyneleiltäkin pystytään välttymään. Älä myöskään hakkaa sipulia mössöksi tai silppua sitä leikkurin avulla, koska tällöin nenän niiskutuksen lisäksi myös maku saattaa kärsiä.  

2. Lämpötilalla on merkitystä 

Maa- ja kotitalousnaisten mukaan viilennetty sipuli itkettää vähemmän kuin huoneenlämpöinen. Kokeile siis heittää sipuli hetkeksi jääkaappiin, pakkaseen, tai vaihtoehtoisesti upota se hetkeksi kylmään veteen viilenemään ennen pilkkomista.

Sipuli kannattaa leikata mahdollisimman terävällä veitsellä. Myös sipulin viilentäminen voi säästää suurimmilta kyyneleiltä. (kuva: Shutterstock)

Lue myös: Kauppojen laskiaispullat testissä, yksi nousi ylitse muiden: "Hävyttömän hyvää"

Lue myös: IL: Asiantuntija kertoo 5 keinoa, joilla sisustus paranee välittömästi

Lue myös: Kätevä ruuanlaittovinkki säästää rutkasti sähköä - oletko jo kokeillut?

Lähde: Epressi / Maa- ja kotitalousnaiset

Kilpailut

Uusimmat