Lukemista lapsille - paketoi nämä kirjat pukinkonttiin

17.12.2012 10:15 - Heli Thoren

Kirjalahja toimii aina - myös pikkuväen paketeissa.

Jos etsit vielä mukavia lahjoja perheen pienimmille, sukulaismuksulle tai kummilapselle, kannattaa marssia kirjakauppaan. Tässä ovat tämän joulun suosikkikirjat:

Risto Räppääjän ystävä Nelli Perhonen muuttaa mökkiin maalle. Se synnyttää monia kysymyksiä ja arvauksia - Ristonkin hoksottimet lähtevät tuttuun tapaan pyörimään hurjaa vauhtia. Tutun viikarin seikkailut hurmaavat - ja hauskat Christel Rönnsin kuvat tekevät lukuelämyksestä mukavan vähän vanhemmallekin lapselle.

Vaahteramäen Eemeli keksii metkuja, mutta mitä tapahtuu, kun pikkusisko Iidankin haluaisi oppia niitä? Klassikkosatu saa hauskaa jatkoa, josta innostuvat niin perheen pienemmät kuin jo kouluikäisetkin lapset.

Vilja on saanut vihiä siitä, mihin Helmeri Kvistin sääntökirja on kadonnut. Sitä etsiessä hän lähtee Rosvoloiden kanssa huimaan aarrejahtiin. Me Rosvolat -kirjat ovat saavuttaneet suursuosion lasten keskuudessa, niin myös tämäkin osa. Kirjoista virinnyt elokuva saa ensi-iltansa 2013.

Essi Wuorela on koonnut yhtien kansien väliin nostalgiset lasten hitit aina Peppi Pitkätossusta Magdaleenaan kuin myös uudemmat suosikit, kuten Metrolla mummolaan -kappaleen. Näitä laulaessa aikuinenkin viihtyy omaa lapsuutta muistellessa.

Hiiteen videopelit ja piirretyt - nyt leikitään pihalla! Näin tuumaavat tutu pojat Tatu ja Patu ja antavat parhaat sekä hauskimmat vinkkinsä ulkoleikkeihin. Jutut naurattavat niin lasta kuin iltasadun lukijaakin. Poikien metkut kiinnostavat myös vanhempaakin lukijaa.

Emilia keksii isänsä Oskarin kanssa pieniä satuja ja tällä kertaa he sepittävät hassun sadun kolmesta pienestä tädistä. Camilla Mickwithin 1980-luvulta peräisin oleva satu ja hurmaavat kuvat ovat edelleen yhtä ihania sekä ajankohtaisia.

Katso aiemmat joulukalenterivinkit täältä!

Kilpailut

Uusimmat