Näin onnistut rentoutumaan jouluna - 10 helppoa vinkkiä

24.12.2012 08:15 - Heli Thoren

Jouluna pitää yrittää unohtaa arhen murheet ja keskittyä nauttimaan yhdessäolosta, hyvästä ruuasta ja kiireettömyydestä. Toimitus kokosi kymmenen ohjetta, joita noudattamalla rentoutuminen onnistuu varmasti.

1. Tarkista aattoaamuna, että sinulla on kaikki tarvittava. Jos jotain puuttuu, älä huoli, ruokakaupat palvelevat tänään 9-12.
2. Älä uhraa enää ajatuksia joulusiivoukselle. Jos suursiivous jäi kiireessä tekemättä ja vieraita on tulossa pyhinä, huijaa vähän. Pese vessanpönttö, vaihda puhtaat käsipyyhkeet. Vähennä muualla kodissa valoa ja sytytä kynttilät. Pöly ja lika eivät näy hämärässä!
3. Tänään ei murehdita lasten karkin syömisestä ja telkkarin katsomisesta. Kun kunnon aamiainen on syöty, anna iltaa malttamattomana odottaville naperoille piparit käteen. Televisiosta tulee mukavia piirrettyjä päivän ratoksi. Näin pääset rauhassa joulupuuhiin.
4. Jos aikaa riittää, käy ennen syömistä happihyppelyllä. Näin saat raikkaan olon touhukkaan aamun jälkeen ennen pöytään istumista.
5. Joulua vietetään usein läheisten kanssa. Jos rosolli unohtui tai kinkusta tuli ylikypsää, mitä sitten! Yhdessäolo on aivan yhtä ihanaa, vaikka kaikki ei olisikaan täydellistä.
6. Kun aaton aamiainen on syöty, siivoa keittiö ja ruokapöytä. Kata joulupäivällisen pöytä valmiiksi. Näin voit virittäytyä tunnelmaan ja saat yhden puhteen alta pois.
7. Tee itsellesi lista tekemättömistä asioista. Vedä viiva yli, kun toimi on tehty. Näin siirrät tekemättömistä puhteista tulevan stressin paperille. Samalla näet kuinka lista pitkin päivää lyhenee.
8. Soita joulupuhelu ystävälle, jonka tiedät viettävän joulua stressittömissä merkeissä. Ime häneltä itseesi joulurauhaa.
9. Jos joulupöydässänne istuu liuta levottomina pukkia odottavia lapsia, varaa jokaiselle yksi mukava lahja erikseen. Kerro sitten, että tonttu toi muutaman paketin etukäteen. Anna ne muksuille leikkiin sen jälkeen, kun lapset ovat syöneet. Näin aikuiset saavat nauttia ateriasta rauhassa.
10. Jouluna jos koskaan kannattaa antaa hyvän virran viedä. Unohda ärsyttävän serkun viime joulun törttöilyt, ja älä välitä siitä, ettei mies taaskaan muistanut itse viedä roskia. Tärkeintä on fiilistellä tätä hetkeä, läheisten seuraa, hyvää ruokaa ja joulun ainutlaatuista tunnelmaa. Uskalla nauttia ja anna muidenkin tehdä niin.

Ihanaa Joulua!

Kilpailut

Uusimmat