9 viileää ja herkullista ruokaa, joita nauttia kesähelteellä

16.06.2013 08:15 - Reetta Haverinen

Harva jaksaa kokata keittiössä, kun lämpömittari lähentelee ulkona 30 astetta. Onneksi kesäinen lounas syntyy ilman hikistä hellan edessä hääräilyäkin.

Usein kuumalla säällä nälän tunne on vaikea tunnistaa. Jotain täytyy kuitenkin helteestä huolimatta nauttia, ettei huono-olo ja heikotus pääse yllättämään.

Koska lämmintä ateriaa ei välttämättä tee mieli, kannattaakin kesäpäivinä nauttia pieniä ja viileitä välipaloja.

Tässä muutamia ateriavaihtoehtoja kuumia kesäpäiviä varten:

Waldorfin salaatti

Täyttävä omenaa, selleriä, pähkinöitä, majoneesia, ranskankermaa tai jogurttia sisältävä salaatti sopii loistavasti kevyeksi lounaaksi. Tarjoile salaatti jääkaappikylmänä esimerkiksi patongin kanssa.

Katkarapucocktail

Kylmät katkaravut salaatin ja raejuuston kera ovat kevyt ja herkullinen kesäruoka. Nämä sopivat loistavasti myös piknikille.

Gazpacho

Kylmä espanjalainen tomaattikeitto on maukas ja helppo ateria. Kylmä keitto myös viilentää oloa mukavasti.

Raikas hedelmäsalaatti

Kylmä ja kirpeä hedelmäcocktail sopii erinomaisesti välipalaksi tai vaikkapa jälkiruuaksi. Mausta salaatti esimerkiksi sitruunamehulla ja mintun lehdillä, niin saat siitä entistä raikkaamman ja kesäisemmän.

Ceviche

Limetillä kypsytetty kalasalaatti on raikas ja kevyt aterialisuke. Laita cevicheä esimerkiksi pitaleivän täytteeksi tai tortillaletun sisälle. Salaattia voi nauttia hyvin myös sellaisenaan.

Riisisalaatti

Edelliseltä aterialta jääneet riisit voi hyödyntää loistavasti täyttävään salaattiin. Sekoita riisien joukkoon tuoreita yrttejä, vihanneksia ja esimerkiksi fetajuustoa.

Kylmä kolmioleipä

Kolmioleipä on klassinen piknikeväs. Laita leivän sisään rapeaa pekonia, avocadoa ja cheddar-juustoa. Säilytä leivät kylmässä, sillä ne ovat parhaimmillaan viileinä.

Pakastinkylmä kreikkalainen jogurtti

Jos jäätelöä ei ole saatavilla, sekoita tuoreita marjoja kreikkalaisen jogurtin joukkoon ja laita seos hetkeksi pakastimeen. Tämä jäähileinen ja kylmä kesäherkku on jäätelöä terveellisempi vaihtoehto kuumana kesäpäivänä.

Rieskarulla

Esimerkiksi lapinrieskat tai tortillat on helppo täyttää ja kääräistä rullaksi. Kevyeksi täytteeksi sopivat tuorejuusto, vihannekset ja kasvikset. Tämä helppo eväs kulkee kylmälaukussa näppärästi mukana vaikka veneretkellä.

Lähde: Popsugar

Kilpailut

Uusimmat