Ravitsee kasveja, hoitaa aknea - kuusi tapaa käyttää vihreää teetä

09.09.2013 16:45 - Reija Saarinen

Vihreä tee on maistuva juoma, joka on hyväksi terveydelle. Tämän lisäksi sitä voidaan käyttää myös esimerkiksi kodinhoidossa. 

Alla kuusi erilaista tapaa käyttää vihreää teetä. 

1. Pitää huolta kasveista

Pitääksesi kasvisi kosteuttettuina ja hyvinvoivina, lisää kasvin ympärille teepusseja. Teepussit säilyttävät maaperässä ja antavat juurille ravinteita. Voit myös tyhjentää teepussit suoraan maahan, jolloin vaikutus on aivan samanlainen.

2. Poistaa silmien turvotusta

Silmien turvotuksesta pääsee eroon asettamalla viileät teepussit silmien päälle. Vihreän teen sisältämä tanniini supistaa verisuonia ja poistaa turvotusta. Teepussit vähentävät punaisuutta ja tulehdusta. 

3. Ehkäisee hajuja

Teepussit ovat erittäin imukykyisiä ja kestävät nesteitä ja hajuja. Aseta kuivat teepussit kenkälaatikkoon tai kenkäkaappiin päästäksesi eroon ikävistä hajuista. 

4. Puhdistaa pannut

Täytä vaikeasti puhdistettavat pannut ja kattilat vedellä sekä muutamalla teepussilla ja anna vaikuttaa yön yli. Teen sisältämä tanniini auttaa poistamaan rasvan sekä muut jäämät. Seuraavana päivänä käytä teepusseja lian hieromiseen. Hankaus auttaa poistamaan ikävät liat ilman vahvoja kemikaaleja. 

 5. Hoitaa aknea

Ota muutama vedellä kyllästettyä teepussia ja hiero niitä ympäri kasvoja. Tämä vähentää tulehdusta, kiristää ihohuokosia sekä paljastaa pehmeämmän ihon.

6. Tekee valokuvista vintagea

Tee voi toimia kotitekoisena väriaineena. Jos haluaa antaa valokuville vintage-lookin, voi ottaa kosteita teepusseja ja hieroa niitä muutaman kerran kuvan pinnalla. Kun kuva kuivuu, on lopputulos todellista vintagea. 

Lähde: Ecosalon

Kilpailut

Uusimmat