Perjantairesepti: Hummus ja helpot pitaleivät

31.01.2014 12:15 - Heli Thoren

Alkuruuaksi tai välipalaksi maistuvat hummus ja pitaleipä. Hummus maistuu myös kanan tai lihan kaverina.

Hummus ja pitaleipä


Hummus:

1 tlk säilöttyjä kikherneitä

puolikkaan sitruunan mehu

0,5 dl oliiviöljyä

2 rkl tahinitahnaa

2 valkosipulin kynttä

1 tl juustokuminaa

suolaa

mustapippuria

1.Valuta kikherneet. Soseuta ne muiden aineiden kanssa tasaiseksi. Voit lisätä hieman vettä, jos koostumus tuntuu liian tönköltä. Laita hummus lautaselle ja kaiva keskelle kolo, johon laitan oliiviöljyä.


Pitaleivät:

8 dl vehnäjauhoja

3 dl kädenlämpöistä vettä

25 g hiivaa

1 tl suolaa

1 rkl öljyä


1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Vaivaa mukaan loput aineet, jauhot hiljalleen niin, että näet tarvitaanko koko jauhomäärä.

2. Kohota taikina lämpimässä liinan alla reilu puoli tuntia.

3. Pyöritä taikina pitkoksi ja leikkaa siitä paloja. Pyörittele palat palloiksi ja kaulitse ne littaniksi jauhon avulla. Laita leivät pellille ja anna kohota viitisen minuuttia ennen uuniin laittoa. Paista 275 asteessa noin 5-10 minuuttia. Muista, ettet avaa uunia paiston aikana, jotta leipäset eivät lässähdä. Tarjoile leivät hummuksen kanssa.

 Katso kaikki Perjantaireseptit täältä.

Kilpailut

Uusimmat