Muutto edessä? Tee siitä kivottomampi täsmävinkeillä

12.06.2014 14:14 - Heli Thoren

Muuttaminen on tuskin kenenkään lempipuuhaa, mutta siitä voi tehdä mukavampaa muutamilla nikseillä

Muutossa huolellinen valmistautuminen on yksi niistä seikoista, joka kannattaa muistaa, jos haluaa selvitä urakasta kunnialla. Myös muutamalla muulla muuttovinkillä säätät aikaa ja ennen kaikkea hermojasi.

1. Valmistaudu

Muuttoon valmistautumista ei voi aloitaa liian aikaisin. Se, kuinka paljon jaksat nähdä vaivaa ennen h-hetkeä tekee muutostasi paljon helpomman ja kivuttomamman. Aloita perkaamalla tavaroistasi turhat pois. Muutto on oiva hetki puhdistaa koti turhasta tavarasta ja samalla tehdä tilaa uudelle elämälle.

Hanki laatikoita hyvissä ajoin, jolloin voit pakata rauhassa ja järjestelmällisemmin. Näin vältät sen, että joudut pakkaamaan muutto edeltävänä yönä, jolloin stressitasot ovat auttamatta ylhäällä.

2. Unohda sanomalehdet

Investoi muutossasi pakkaamiseen tarkoitettuun paperiin astioita pakatessasi. Jos suojaat astiasi sanomalehdellä, tahraat astiat pakatessasi. Kun käytät pakkauspaperia, voit nostaa astiat suoraan uuden kodin hyllyille. Aikaa ja hermoja säästyy samalla.

3. Käytä pyyhkeet ja lakanat hyödyksi

Särkyvien valaisimien tai suurien astioiden pakkaaminen onnistuu hyvin, kun käärit ne esimerkiksi pyyhkeeseen. Samalla tulevat myös liinavaatteet pakatuiksi.

4. Varaa purtavaa

Muuttaessa aikataulut paukkuvat ja vuorokauteen kaipaisi lisää tunteja. Varaa jääkaappiin helppoa ja hyvää syötävää sekä juotavaa. Näin voit pitää energiatasoistasi huolta ja syömisen organisoiminen vapauttaa lisää työtunteja itse muuttamiseen.

5. Palkitse

Motivoi itseäsi ja mahdollista muuta muuttoporukkaa muuttourakan päässä häämöttävällä palkinnolla. Päättäkää, että menette yhdessä syömään tai poksautatte kuohuvan, kun muuttokuormat ovat onnellisesti saatettu uuteen osoitteeseen. Palkinto mielessä jaksaa hikoilla laatikoiden kanssa.


Oletko muuttamassa yhteen kumppanisi kanssa? Selvitä ensin nämä asiat.

Kilpailut

Uusimmat