Huomioi selän terveys: Valitse koululaisen reppu oikein

29.07.2014 13:37 - Heli Thoren

Pahimmillaan vääränlainen tai liian painava koululaukku voi aiheuttaa esimerkiksi päänsärkyä.

Pienien koululaisten niska ja selkä joutuvat kovalle koetukselle. Reppu on etenkin pienelle paras vaihtoehto, jolloin paino jakautuu tasaisemmin kantaessa. Kun koulurepun valitsee huolella on sen kantaminen mukavampaa. Kiinnitä selkärepussa huomiota näihin seikkoihin laukkua valitessa:

1. Pehmusteet

Kantohihnojen pehmusteet tekevät repun kantamisesta helpompaa ja mukavampaa. Huolehdi myös, että kantohihnat ovat tukevat, eikä niiden materiaali mene kantaessa ruttuun. Selkäpuolen pehmusteet tekevät repun kantamisesta myös miellyttävämpää.

2. Hihnojen paikat

Kantohihnojen paikat on tärkeää tarkistaa. Jos lapsi on pienikokoinen katso, etteivät kantohihnat mene yli olkien. Hihnojen tulisi levätä olkapäiden keskellä, jotta repun paino jakautuu tasaisesti kantaessa.

3. Säätövara

Huolehdi, että olkahihnoja voi säätää, jotta reppu ei roiku liian alhaalla. Kun hihnoissa on runsaammin säätövaraa, reppu kasvaa lapsen mukana.

4. Lisää remmejä

Jos reppu on suuri, voi lanne- ja rintakehän yli menevästä tukiremmistä olla pienelle kantajalle apua. Muistakaa kuitenkin ostaessa huomioida, ettei reppu voi olla liian suuri. Näin se täyteen ahdettuna on koululaiselle liian painava kantaa. Kokeilkaa repun kantamista kaupasta, jotta sopiva koko lapselle löytyy.

5. Materiaali

Repun on kestettävä kovaakin kulutusta. Toisinaan se saatetaan viskata koulun lattialle, toisinaan taas jalkapallokentän reunalle. Hyvät ja tarpeeksi paksut materiaalit takaavat myös sen, että reppua on hyvä kantaa, eivätkä kirjat hierrä selkää ja kylkiä kantaessa.


Katso myös 38 koululaiste nerokasta, mutta väärää koevastausta täällä.

Kilpailut

Uusimmat