Yksinkertaisilla vinkeillä voit järjestää kunnon bileet pienellä budjetilla

29.12.2014 14:45 - Laura Sulkava

Juhlien järjestämisen ei tarvitse viedä vararikkoon. Helpot vinkit auttavat säästämään kuluissa ja silti tekemään lopputuloksesta loisteliaan.

Juhlien järjestäminen kannattaa aloittaa kunnollisella suunnittelulla. Se säästää aikaa ja rahaa sekä selkeyttää, mitä kaikkea oikeasti tarvitsee luodakseen tunnelman. 

Budjetti

Ennen kauppaan ryntäämistä kannattaa pohtia käytettävissä oleva rahamäärä ja sen pohjalta, kuinka paljon mihinkin osaan on käytettävissä. Juhliin menee aina rahaa, oli sitten kyse vain muutamasta vessapaperirullasta, servieteistä tai karkkipusseista. Juomiin, koristeisiin ja ruokapuoleen menee luonnollisesti enemmän.

Pidä juhlat kotona

Vuokraamalla tilan voi varmistaa, että rahaa menee varmasti paljon. Jos ei halua koko iltaa varata kotona pidettäväksi, voi vilkuilla jatkopaikkaa sillä silmällä, missä olisi hyviä tarjouksia illan aikana.

Tarjoilu

Illallisen tarjoaminen on huomattavasti kalliimpaa kuin pienten makupalojen. Liha- tai kalatäytteet ovat auttamatta myös kalliimpia kuin esimerkiksi pienet keksit ja tuorejuustot. Jos itse valmistaa purtavat, säästää varmemmin kuin valmiina ostamalla. Muista, että maustamattomat vaihtoehdot voi maustaa itse.

Jos et keksi mitä tarjoaisit, katso kauppojen tarjouksia ja luo niiden pohjalta runko raaka-aineille.

Juomapuolessa kannattaa siidereitä, oluita tai drinkkejä mieluummin panostaa hyvän makuiseen booliin. Edullisella vahvemmalla alkoholipullolla ja halvalla viinillä pärjää vallanmainiosti, kun niitä eri tarjoilla yksinään. Netti pursuaa erilaisia herkullisia boolireseptejä. Vinkkinä myös, että boolin ei tarvitse olla kovin vahvaa.

Kutsulista

Luonnollisesti kutsut kannattaa lähettää nykypäiväisesti, eli sähköisesti, paperisten kutsukorttien sijaan. Listaa tehdessä tulee muistaa mahdolliset avecit, jotka on kohteliasta kutsua mukaan juhlimaan.

Jos ei ole varaa suurempaan porukkaan, voi ehkä pohtia esimerkiksi tyttöjen teemajuhlia tai muuta vastaavaa, mikä selkeästi rajaa vieraat.

Koristeet

Jos et halua panostaa koristeisiin, vilkuile mitä kaapeistasi jo löytyy. Kauniit tarjoiluastiat, himmennettävä valaistus, kynttilät tai kauniisti katettu pöytä tekevät paljon. Yksi tapa on myös vaihtaa hieman huonekalujen järjestystä totutusta.

Jos aikaisemmista juhlista on jäänyt kaappeihin lojumaan koristeita, miksi et käyttäisi niitä hyväksi?

Anna ystävien auttaa

Ei ole noloa pyytää ystäviä tuomaan mukanaan pullo viiniä, vahvempaa alkoholia tai vaikka pientä syötävää. Yksi todella kätevä tapa on myös leipoa ja laittaa pientä syötävää yhdessä, jos ei jaksa kokata kaikkea itse.

Monet kavereistasi saattaa jopa kysyä mahdollista avun tarvetta, ota se innolla vastaan. Yhdessä tekemällä ja panostamalla, teette juhlista entistä näyttävämmät.

Iloinen fiilis ja hyvä musiikki tekevät jo paljon tunnelmalle. Kaikki muu on ekstraa! Panosta peruspilareihin ja yllätä vieraat pienillä, edullisilla vaihtoehdoilla.

Katso myös aikaisemmin julkaisemamme juttu kolmesta helposta kampauksesta sekä kuulas meikkiohje vaaleaverikölle ja kikat intensiivisiin silmiin.

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat