Kuva: Fotolia

Nauti juustoista oikein - hyödylliset vinkit koottiin yhteen

28.12.2015 20:45 - Reija Saarinen

Juustolautanen on oiva herkku. Siitä saa kuitenkin enemmän irti, kun ymmärtää keksien ja juustojen välisen suhteen.

Juustot ja keksit ovat yhdistelmä, jotka sopivat illanviettoon loistavasti. Usein lautaselle kootaan kasa erilaisia juustoja sekä suolakeksejä. Totuus on kuitenkin se, että kaikkien juustojen kanssa suolakeksi ei todellakaan ole se paras vaihtoehto.

Miten juustoja ja keksejä sitten kannattaa yhdistellä?

1. Cheddar, sinihomejuusto

Cheddar ja muut väkevät juustot kannattaa nauttia voileipäkeksin kanssa. Syy on siinä, että voimakkaan juuston makua tasapainottaa neutraali keksinmaku. Jos haluaa kokeilla lisänä muutakin voi mukaan heittää suolakurkkuja tai hillosipuleita.

2. Brie tai muut pehmeät juustot

Nämä herkut kannattaa yhdistää täysjyväkekseihin. Syy on siinä, että keksin "karkeat" jyvät täydentävät hyvin pehmeää juustoa. Sen lisäksi joukkoon kannattaa valita viinirypäleitä, omenoita tai viikunoita, jotka tuovat mukaan raikkautta.

3. Kovat juustot

Kovien juustojen kanssa sopivat niin voileikäkeksit kuin suolakeksitkin. Niiden lisäksi mukaan kannattaa valita kinkkua, saksanpähkinöitä ja hunajaa.

Muista vielä seuraavat asiat:

1. Suosi juustojen kanssa valkoviiniä. Syy on siinä, että useimmilla juustoilla ei ole tarvittavaa happamuutta, joka taas istuu punaisen viinin kanssa.

2. Älä leikkaa juuston kärkeä vaan aloita leikkaaminen sivuilta ja takaosasta.

3. Noin 50 grammaa juustoa per henkilö on riittävästi.

4. Muista, että vastakohdat täydentävät toisiaan. Siksi makea hedelmä tai jälkiruokaviini istuvat loistavasti juustojen kanssa.


Lue myös: Onko viini avaamattomassa pullossa pilalla? 5 merkkiä, joista tiedät

Lähde: Metro


Kilpailut

Uusimmat