Tee aaloekasvistasi lääkettä tai ihovoidetta: Katso helpot ohjeet

11.11.2013 12:15 - Heli Thoren

Kotona kasvava aaloekasvi ei ole vain kaunis koristus. Sen lehdistä voi myös hyötyä.

Aaloekasvi kasvaa helposti ja vaivatta myös kodin ikkunalaudalla. Pienellä vaivalla kasvin lehdistä tulevasta nesteestä voi valmistaa ihonhoitovoidetta tai lääkettä. Aaloen lehdistä tulevan nesteen on muun muassa todettu lievittävän kipua lihaksessa tai iholla. Se auttaa myös palovammoihin ja edistää muutenkin ihon kauneutta ja terveyttä. Aaloe sisältää vitamiineja, aminohappoja, mineraaleja ja entsyymejä. Aaloen sisältämä salisyylihappo on juuri kipua lievittävä ainesosa, ja asemannaani puolestaan aktivoi elimistön puolustusjärjestelmää.

Mikä aaloe?

Jos haluat tehdä omasta aloekasvistasi voidetta, varmista ensin, että kyseinen kasvi on todella lääkeaaloe. Aaloekasveja on yli 300 erilaista, ja kaikki niistä eivät suinkaan toimi lääkkeenä. Kun kasvi on vähintään kaksivuotias, leikkaa muutama lehti hyvin läheltä kasvin runkoa. Älä kuitenkaan revi lehteä kokonaan irti rungosta. Kasvi kasvattaa leikatun lehden tilalle uuden.

Siirapista voidetta

Kerää leikkuukohdasta erittyvä mehu astiaan. Kaada se kattilaan ja keitä siitä miedolla lämmöllä, koko ajan hämmentäen siirappia. Anna jäähtyä. Siirappi jähmettyy salvaksi, jota voit käyttää ihonhoitoon. Voidetta ei kannata säilyttää liian pitkään, sillä sen teho heikkenee jo kuukaudessa.

Katso aaloekasvin hoito-ohjeet täältä.

Lähde: Varpu Tavi: Villiinny kaupunkiviljelijäksi, Gummerus

Kilpailut

Uusimmat