Milano vai Venetsia - mikä Italian kaupunki sopii sinulle parhaiten?

02.01.2014 08:15 - Linda Arponen

Italiassa on monta upeaa matkailukaupunkia, joista jokainen voi valita itselleen sopivimman.

Italia on yksi maailman tunnetuimmista maista, eikä suotta. Maassa riittää nähtävää monellekin matkalle.

Mikäli mielessä on matka Italiaan, mutta kohde ei ole vielä varmistunut, lue seuraavat vinkit ja valitse juuri sinulle paras kaupunki.

Venetsia

Maailmankuulusta Venetsiasta ovat varmasti kuulleet kaikki puhuttavan. Venetsia on Italian kaunein kaupunki, joka on rakennettu veden päälle. Venetsia on rakennettu 118 saaren päälle ja ne on yhdistetty keskenään sadoilla silloilla. Kaupunki on todellinen turistikohde, joka on myös häämatkailijoiden suosiossa. Erityisen suosittu kaupunki on karnevaalien aikaan, jolloin Venetsia täyttyy kauniista väreistä ja musiikista.

Rooma

Italian pääkaupungissa Roomassa voi kokea Shakespearen näytelmien tunnelmaa. Kaupunki on täynnä kulttuuria ja historiaa ja siksi Rooma onkin tiedonnälkäisen unelmakohde. Vanhat rakennukset, jättimäiset palatsit ja lukuisat katedraalit ovat Rooman päänähtävyyksiä. Kaupunki on yli 2 500 vuotta vanha ja se henkii nostalgiaa.

Napoli

Napoli on yksi Italian vilkkaimmista kaupungeista. Jos pidät taiteesta, mene Napoliin. Kaupungissa on runsaasti gallerioita, joissa on esillä kuuluisien taiteilijoiden teoksia. Monet italialaiset ruoat ovat syntyneet Napolissa. Kaupungin ruoissa käytetään paljon tuoreita yrttejä, jotka kasvavat alueella.

Firenze

Toscanan pääkaupunkia Firenzeä kutsutaan usein valtavaksi avoimeksi museoksi. Kaupungissa on joka puolella arkkitehtuurisia aarteita sekä upeaa taidetta.

Milano

Milano on kaupunki, joka tuhoutui pahasti toisen maailmansodan pommitusten aikana. Nykyään Milano on kuitenkin rakennettu takaisin loistoonsa ja on myös Italian rikkain kaupunki. Milanoon matkaavat taiteenrakastajat sekä Leonardo da Vincistä kiinnostuneet ihmiset. Kaupungista löytyykin esimerkiksi alkuperäinen da Vincin Viimeisen ehtoollinen -maalaus.

Lähde: Bookitnow.com

Kilpailut

Uusimmat