Kuva: Fotolia

Huolehdi pienen lapsen turvallisuudesta lentokoneessa - yksi tärkeä asia yli muiden

06.06.2017 14:45 - Senja Rapila

Vaikka pienille lapsille ja vauvoille ei tarvitsekaan ostaa omaa paikkaa lentokoneesta, on se asiantuntijan mukaan hyvin suositeltavaa lapsen turvallisuuden kannalta.

Turvallisuusasiantuntija Sarah Tilton on kertonut Pop Sugar -julkaisulle, että pienen lapsen turvaistuimen mukaan ottaminen lentokoneeseen on hänen mielestään hyvin tärkeää.

- Kun lapsen turvaistuimen ottaa mukaan, se tekee koko tilanteesta vähemmän stressaavan jokaiselle, Tilton kommentoi.

Hänen mielestään esimerkiksi vanhemman on helpompi olla tuolloin aktiivisempi lentokoneessa, kuten syödä tai juoda. Se voi myös auttaa ehkäisemään lapsen käyttäytysongelmia lentokoneessa, kun lapsi on jo tottunut matkustamaan auton kannettavassa turvaistuimessa (joka on mahdollisesti myös rattaiden istuinkoppa).

- Voimme istua koneessa niin, että pidämme lasta toisella kädellämme ja toisessa kädessämme on juomista. Olemmeko siis täysin valmistautuneita pitämään lapsestamme lujaa kiinni, kun se on tarpeen? Turbulenssia voi tulla hyvin äkkiarvaamatta, joten lapsen turvallisuudesta pitää huolehtia.

Voit katsoa Tiltonin muut neuvot lapsen kanssa matkustamiseen alapuolelta.

1. Varaa lento puhelimitse

Suurin osa vanhemmista ei halua ostaa omaa paikkaa pienelle lapselle, koska se on vielä toistaiseksi laillista matkustaa lentokoneessa lapsi sylissä.

- Sanon usein vanhemmille, että soittaa lentoyhtiöön varatessaan lentoa, jotta he voivat puhua mahdollisista alennuksista alle kaksivuotiaille, Tilton kommentoi.

2. Jos et osta paikkaa lapsellesi...

Ota mukaasi lapsen kannettava turvaistuin mennessäsi lentokentälle. Tilton neuvoo, että lähtöselvityksessä kannattaa kysyä onko lento täynnä via ei.

- Jos lento ei ole buukattu täyteen, lentoyhtiö voi antaa sinun ottaa turvaistuimen lentokoneeseen ja käyttää tyhjää paikkaa lapsellasi ilman, että joudut maksamaan lapsen erillisestä omasta paikasta. Mutta vain silloin, mikäli lento ei ole täynnä.

Mikäli lento on täynnä ja mietit turvaistuimen kohtaloa, sen voi laittaa ruumaan.

3. Älä lennä ruuhkaisina päivinä

Jos matkustat pienen lapsen/lasten kanssa, Tilton suosittelee varaamaan lennot niille päiville kun lentokentällä ja koneessa ei ole ruuhkaa. Maanantait, perjantait ja torstai-iltapäivät ovat muun muassa kiireisiä, sillä työmatkalaiset liikkuvat ahkerasti.

Aikaiset aamulennot tai ilta-/yölennot ovat yleensä niitä, joissa on eniten tilaa.

Lähde: Pop Sugar

Lue myös: Edessä lomamatka? Katso mitä lentokoneruokaa kannattaa syödä

Lue myös: Tee pitkästä lomalennosta helposti siedettävä - 5 vinkkiä

Lue myös: Asiat, jotka ovat vanhempiensa kanssa matkustaneille tuttuja - nyt saa nauraa

Kilpailut

Uusimmat