Matkalla maailmalle? Katso vinkit, joiden avulla pysyt turvassa

18.06.2014 19:15 - Katariina Näreaho

Jos olet matkalla maahan, jonka turvallisuustaso ei vastaa Suomea, voi näistä vinkeistä olla sinulle suunnattomasti apua.

Jalkapallon MM-kilpailut järjestetään tänä vuonna Brasiliassa, joka on tunnettu kauniiden hiekkarantojen, kuumien miesten ja kurvikkaiden naisten lisäksi myös hieman ikävämmästä puolestaan. Maassa esiintyy tietyillä alueilla paljon rikollisuutta ja turistin olo saattaakin olla reissussa joskus hyvin turvaton.

Tästä insipiroituneena lentohakusivusto Skyscanner kokosi yhteen listan vinkkejä, joiden avulla jokainen reissaaja voi pitää itsensä paremmin turvassa matkallaan - oli sitten lomalla Brasiliassa tai muualla päin maailmaa.

1. Tilaa taksi lentokentältä, älä lähde omin päin etsiskelemään vapaata autoa. Lentokentältä löydät taksiyhtiöiden palvelupisteet, joissa asioit turvallisesti ja vältyt huijatuksi tulemiselta.

2. Älä tuo esiin varakkuuttasi, kun lähdet ulos. Jätä siis kalliit korut, kellot, älypuhelin ja paksu lompakkosi hotelliin.

3. Piilota rahasi rahavyöhön, joka on vaatteittesi alla. Älä paljasta kenellekään, missä säilytät rahojasi. Kun tulee maksun aika, kaiva rahat niin, että muut eivät näe, mistä ne olet ottanut.

4. Pidä mukana feikkilompakkoa, jossa pidät vähän rahaa ja vanhoja luottokortteja. Jos sinut uhataan ryöstää, voit ojentaa sen ryöstäjälle.

5. Köyhissä maissa ryöstöjä tehdään joskus myös busseissa. Paras ja turvallisin paikka on istua mahdollisimman lähellä kuljettajaa.

6. Vältä pankkiautomaatteja, jotka ovat syrjäseudulla. Turvallisinta on asioida pankissa tai automaatilla, joka on vilkkaalla paikalla.

7. Kun olet ravintolassa, älä roikota reppuasia tai laukkuasi tuolin selkänojalla. Piilota se pöydän alle ja kiedo toinen hihnoista jalkasi ympärille.

8. Pukeudu kuin paikalliset, eli vaatimattomasti. Näin et herätä yhtä paljon huomiota.

9. Vältä autioita sivukujia.

10. Jos kannat mukanasi kameraa, piilota se vaatteidesi alle. Jos se ei ole mahdollista, kanna kameraa muovikassissa. Kameralaukku herättää varkaiden mielenkiinnon, mutta tylsä muovipussi ei niinkään.

11. Ole varuillasi, jos joku tarjoaa sinulle drinkin. Se saattaa sisältää tyrmäystippoja. Etenkin Latinalaisessa Amerikassa tämä on tunnettu tapa ryöstää turisteja ja paikallisia.

12. Kysy hotellin henkilökunnalta, onko alue johon olet aikonut mennä, turvallinen. Heiltä saat varmat vinkit turvallisiin kohteisiin.

13. Älä ota uimarannalle mukaan mitään arvokasta. Ehdit ottaa valokuvat myöhemminkin. Pidä mukanasi vain vähän rahaa.

14. Älä unohda matkavakuutusta!

Lähde: Skyscanner

Kilpailut

Uusimmat