Älä anna saksia hollantilaiselle tai tippaa Japanissa – 15 pahinta mokaa, jota maailmalla voi tehdä

04.02.2014 21:45 - Linda Arponen

Jokaisella maalla on omat tapansa, joihin kannattaa tutustua, mikäli haluaa välttää kiusalliset tilanteet matkoilla.

Koska maailmassa on lukuisia maita, on maailmassa myös lukuisia kulttuureja, tapoja ja uskomuksia. Mikäli haluat selviytyä kunnialla tulevista matkoistasi, tutustu oheiseen listaan maailman pahimmista matkailuvirheistä.

1. Älä yritä syödä tacoa haarukalla ja veitsellä Meksikossa. Taco on tarkoitus syödä käsin.

2. Älä pyydä Portugalissa suolaa ja pippuria, mikäli ne eivät ole valmiiksi pöydässä. Kaikenlaisten mausteiden pyytäminen koetaan herjauksena kokkia kohtaan. Portugalilaiset ovat hyvin ylpeitä ruoistaan.

3. Älä tule liian aikaisin aterialle Venezuelassa. Ajoissa tuleminen antaa sen vaikutelman, että olet ahne.

4. Älä syö lautasta tyhjäksi Ukrainassa, sillä se on merkki siitä, että olet yhä nälkäinen. Jätä aina hiukan ruokaa lautaselle, ettet loukkaa paikallisia.

5. Älä jää hiljaiseksi ruokailun jälkeen Taiwanissa, röyhtäily on kunnianosoitus kokille.

6. Älä aloita ruokailua ensimmäisenä Etelä-Koreassa, vaan anna itseäsi vanhempien aloittaa ensin.

7. Älä vastaanota lahjaa yhdellä kädellä Vietnamissa, ettet anna itsestäsi kiittämätöntä kuvaa. Ota lahja aina kaksin käsin näyttääksesi kiitollisuutesi.

8. Älä anna lahjoita kukkia Kyproksella. Erityisesti valkoisia liljoja kannattaa välttää, sillä ne koetaan hautajaiskukiksi.

9. Älä anna Kiinassa lahjaksi kelloa tai sateenvarjoa. Ne koetaan epäonnen merkeiksi, sillä kiinankieliset sanat kellolle ja sateenvarjolle kuulostavat samalta kuin sanat "kuolema" ja "ero".

10. Älä anna Hollannissa lahjaksi teräviä esineitä kuten veitsiä tai saksia, sillä niiden koetaan tuottavan epäonnea.

11. Älä kättele liian lujaa Filippiineillä, sillä voimakkaat kädenpuristukset saatetaan kokea epäystävällisiksi ja jopa aggressiivisiksi.

12. Älä suukottele tai edes pidä toisen kädestä kiinni Dubaissa. Maa on voimakkaasti islamilainen ja julkiset hellyydenosoitukset ovat laittomia.

13. Älä syö vasemmalla kädelläsi Indonesiassa, sillä kyseisellä kädellä on yleensä ollut tapana pestä kehoa ja siksi se koetaan likaiseksi.

14. Älä jätä tippiä ravintoloissa Japanissa, sillä tippaamista ei siellä yleisesti tunneta ja se saatetaan kokea jopa loukkaavaksi.

15. Älä pureskele purukumia Singaporessa, jossa se on laitonta. Näin siksi, että maa haluaa pitää katunsa puhtaina ja roskattomina.

Lue pidempi lista täältä.

Lähde: Love Home Swap

Kilpailut

Uusimmat