Kuva: Shutterstock

Vältä yleiset shoppailumokat ja säästä suuri summa rahaa - ota vinkit käyttöön jo tänään

25.12.2018 20:15 - Emmi Moilanen

Ennen vaatteen ostamista on hyvä tarkastaa, millä tavalla huollat vaatekappaletta oikein.

Uusilla vaatteilla on aina silloin tällöin mukava piristää itseään. Erityisen hyvä mieli ostoksesta tulee silloin, kun tietää sen tulevan tarpeeseen. Insider-sivusto kokosi yhteen yleisimmät mokat, joihin useat shoppailijat sortuvat.

Katso alta virheet, jotka välttämällä saatat säästää myös merkittäviä summia rahaa.

Mokat, joita tulisi välttää:

Olet malttamaton. Haluat kaiken itsellesi nyt heti, etkä malta odottaa alennusmyyntejä.

Arvostat vaatteessa enemmän merkkiä kuin mukavuutta ja hyvää istuvuutta. Vaikka desing-luomus houkuttelee upeudellaan, mieti, onko vaatekappale niin mukava päällä, että se tulee varmasti koko hintansa arvosta käyttöön.

Et panosta laatuun vaatteissa, jotka ovat lähes jokapäiväisessä käytössä. Jos huomaat murehtivasi kulahtanutta lempipaitaasi tai taas yksiä farkkuja, joihin tuli reikä, on aika panostaa hieman suurempi summa rahaa niihin vaatekappaleisiin, joiden tiedät päätyvän ahkeraan käyttöön.

Et kiinnitä vaatetta ostaessasi huomiota siihen, millä tavalla peset ja huollat sitä oikein. Varmista, että sinun on mahdollista pestä vaatetta ohjeen vaatimalla tavalla, sillä jotkut materiaalit vaativat esimerkiksi säännöllisen pesulassa pesettämisen. Tällaisen vaatteen käyttöikä voi nimittäin jäädä vain yhteen tai kahteen kertaan, jos sen puhtaaksi saaminen tuntuu liian vaivalloiselta.

Et hyödynnä kirpputorien ja kierrätyskeskusten tarjontaa.

Et tiedä todellisuudessa itsekään, mitä kaikkea vaatekaappisi sisältää. Niin sanotut ”tuplahankinnat” voivat tehdä yllättävän suuren loven kukkaroosi, jos ostat aina vain lisää vaatekappaleita, joita lojuu jo kaappisi perukoilla. Tee inventaario ja pohdi, voisitko löytää jo kaapista valmiiksi löytyvistä vaatteista vaihtelevuutta asukokonaisuuksiisi.

Lue myös: Vanhemmat kertovat: "Asia, johon kadun tuhlanneeni rahaa lapsen takia"

Lue myös: Kylie Jenner tuhlasi pikkupöytään 26 500 euroa - ostaisitko sinä tuollaista?

Lue myös: Onko kumppanilta oikeus pyytää rahaa? Ihmiset vastaavat

Lähde: Insider

Kilpailut

Uusimmat